Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

29 de març 2012

Ja són una vintena les detencions a Barcelona i una trentena a Catalunya

Al llarg de la nit i matinada s’han produït diverses situacions de tensió entre els piquets i agents policials, en la majoria de casos de paisà. S’han produït cinc detencions. La primera a les dues de la matinada a Nou Barris (Barcelona), un home de 50 anys ha estat conduït fins a comissaria i després ha quedat en llibertat sota l’acusació d’haver siliconat un establiment comercial.

Poc abans de les tres de la matinada un jove ha estat detingut per agents de paisà a l’avinguda Alfons X del districte de Gràcia de Barcelona. A Santa Coloma de Gramenet un noi ha estat detingut per la policia local, però ha quedat en llibertat poc després de les tres de la matinada. La quarta detenció s’ha produït a Mataró, un jove ha estat emmanillat i traslladat a comissaria. A l’avinguda Andorra de Tarragona s’ha viscut el cinquè episodi repressiu. Després han vingut les tres detencions de Badalona, sota l’acusació de desobediència a l’autoritat, dues Sabadell i tot un seguit de detencions a Barcelona, en especial als entorns del passeig de Gràcia, tant per part dels mossos d’esquadra com de la Guàrdia Urbana. Dues de les persones detingudes són menors. El recompte conjunt sitúa en una vintena el nombre de detencions a Barcelona i prop d’una trentena a Catalunya. També s’han produït dues detencions a Palma. A l’Estat espanyol la majoria de detencions s’han donat a Madrid i Andalusia.

En aquest sentit cal recordar que un equip legal de juristes coordinat a través del telèfon 689.819.905 dóna assistència legal a les persones detingudes durant la vaga general a Barcelona.

agencia29.net