Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

4 de maig 2012

Més de 60 dies en vaga de fam per denunciar els maltractes a presó

Jose Antonio L. Cabrera porta des del 28 de febrer en vaga de fam per denunciar els maltractes i la tortura dins de presó. El seu estat de salut comença a ser delicat, ja que ha perdut més de 20kg, comença a tenir petits desmais i altres símptomes que li afecten a la visibilitat, segons informen els col·lectius de suport. Aquest dèbil estat fa que s'estudiï la possibilitat de que Cabrera pugui rebre una visita de personal mèdic perquè es porti un control i seguiment independent al penitenciari, segons fonts properes al pres. El cas de Cabrera i dels maltractes a la presó de Lledoners, entre altres presons, està tenint un cert pes a nivell institucional. El divendres 27 d'abril, Jordi Reixach assessor dels Síndic de Greuges va visitar a Cabrera a la presó de Lledoners. Un dia abans, també ho feia la Direcció General de Serveis Penitenciaris amb la visita d'Antonio Poyuelo, qui "subtilment va instar-lo a que deixés la vaga fam", segons les mateixes fonts.
 
Per altra banda, les dues denúncies per maltractes a la presó de Lledoners continuen en tràmit. Cal recordar que una de les denúncies, que està en fase de recurs per evitar el seu arxivament, es va produir quan el pres estava en vaga de fam i set per a reivindicar atenció sanitària. Aquest pres pateix una malaltia degenerativa de la vista i fa dos anys que reclama la visita d'un oftalmòleg. Després de posar-se en vaga de fam i patir maltractes justament per aquesta reivindicació, a dia d'avui encara no ha obtingut l'atenció mèdica necessària.