Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de maig 2012

Presentació "Rereguarda en moviment" Plataforma Solidària contra la repressió

El passat 9 de Maig del 2012 a Barcelona un grup de persones han presentat la Plataforma Solidària contra la repressió "REREGUARDA EN MOVIMENT".

Sota el lema "Contra la retallada de llibertats i la criminalització de la resistència als ajustos estructurals, justícia social!" han presentat la plataforma que pretén crear un vincle entre totes les afectades i represaliades per tal de fer un front comú contra la repressió. Des de la creació d'una caixa de resistència per afrontar conjuntament nous judicis així com la divulgació d'informació i recursos per poder estar informats/des.

Qui som

Rereguarda en moviment, plataforma solidària contra la repressió, som les empresonades, les mutilades, les ferides, les agredides, les humiliades, les detingudes, les de la llista de Puig, les identificades, les multades, les desnonades, les aturades, les estafades, les dels Centres d’Internament per a Estrangers, les acomiadades, les jubilades; som les víctimes de la violència estructural i física dels governs català i espanyol, d’aquesta ofensiva socioeconòmica, política i judicial que vol veure’ns silenciats, obedients i atemorits mentre elimina totes les fites socials assolides després de dècades de lluites, patiments i morts.

Citarem alguns casos recents: la posada en presó preventiva de quatre persones que van participar en la vaga general del 29M (tres d’elles ja alliberades, però encara amb la Laura a la presó), les identificacions arbitràries i massives per participar en protestes (mentre els mossos impedeixen intencionadament ser identificats per perpetuar la seva impunitat), els escorcolls massius a les persones que volien participar a la manifestació de l’1 de Maig de 2012, els centenars de multes imposades per manifestar-se , els milers d’imatges de policies colpejant tothom, les detencions a la ciutat de la justícia a les encausades del 15J, el desallotjament de la plaça de Catalunya del 27 de maig de 2011, les tres persones que han perdut ull per l’ús de les bales de goma, una companya a qui li van trencar la cama, una altra que va ser torturada dins la furgoneta dels mossos, les que han pagat 6000 euros per no entrar a presó… són realitats diàries per a les persones que ja han perdut la por i han decidit dir en veu alta que ja n’hi ha prou.

Davant de tot això, Rereguarda en moviment neix, d’una banda, com a eina per donar suport legal i econòmic a totes les represaliades i enfrontar els processos judicials presents i futurs, i, de l’altra, com a espai de confluència de les diverses sinèrgies sorgides de la societat civil amb l’objectiu de bastir propostes i portar a terme accions concretes encaminades a oferir una resposta clara i contundent a aquesta ofensiva repressiva que ens afecta a totes. Les nostres armes són la solidaritat, el suport mutu, les veus, les places i els carrers. No tenim por, i no callarem!