Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

7 de juny 2012

RODRIGO LANZA TORNA A RÉGIM TANCAT A LA PRESÓ

Dijous dia vint-i-quatre de maig Rodri, que està complint una condemna de cinc anys de presó arran del muntatge policial del 4F i des de aquest abril estava en tercer grau (anant a treballar cada dia i tornant a la nit cap a la presó de Quatre Camins), havia de sortir de permís a primera hora del matí. A les vuit del matí va trucar a la seva mare, que l'esperava per a esmorzar, explicant que no el deixaven sortir.

Un cop més els mecanismes repressius de l'Estat (polítics, jutges, policies, assistents socials i psicòlogues de la "junta de tractament ", ...) li intenten fer la vida impossible.

Amb quina excusa aquest cop? Que van anar a vigilar si estava treballant i enlloc d'estar treballant a l'oficina estava treballant repartint diaris fora.
La "junta de tractament" (que és l'equip de tutora, jurista, psicòloga, assistent social... que s'encarrega del "tractament" del pres per a la seva rehabilitació) estava informada de que la feina que li obliguen a tenir al Rodri comportava estar estones treballant fora del lloc de treball, però és l'excusa que utilitzen ara per a empresonar-lo a régim tancat un altre cop. I és que per aquest motiu la junta de tractament li ha tret el tercer grau al Rodri.

Juguen com volen, un altre cop, amb la vida del Rodrigo i la de les seves persones properes. És un cop dur, ara que Rodrigo sortia quasi cada dia. Ja fa mesos i mesos que, segons diuen les seves lleis, en Rodrigo hauria de tenir la llibertat condicional. Ara, per a tornar a tenir el tercer grau i els permisos que tenia fins l'altre dia, hauria d'estar tres mesos gaudint les classes de "rehabilitació" de la junta de tractament (maltracte psicològic), per a estar dos mesos més amb permisos d'un o dos dies al mes i finalment poder, d'aquí a cinc mesos, sortir alguna setmana sencera. Però el Rodri ha pres la decisió d'acabar amb el xantatge dels permisos i el tercer grau, ja no participarà en més sessions de cínica rehabilitació a canvi d'engrunes de mal-anomenada llibertat. Renuncia a la junta de tractament i assumeix que complirà els set mesos de condemna que li queden a la presó, fins a L'últim dia. Engega a la merda els dies de difícils anades i tornades de la presó i el xantatge que per a tenir-los s'ha de passar, per a quedar-se amb la dignitat de no seguir-lis més el podrit joc amb el que intenten acabar amb les preses.

El càstig habitual quan van a vigilar a presos que "haurien" d'estar al seu lloc de treball i no els troben és no sortir de permís un cap de setmana, perquè al Rodri li treuen el tercer grau? Perquè com li diu l'assistenta social de la junta de tractament "el teu cas és un cas particular". I és que recordem que fa uns mesos li denegaven el tercer grau textualment perquè "es tracta d'un individu d'ideologia antisistema en general". Tots aquests pals no són casualitat. Com no és casualitat que just ara, en el context de forta repressió contra tota persona que lluita en contra d'aquest sistema polític de rescats a bancs, de reformes laborals, de retallades, de cimeres milionàries i de misèria, tornin a empresonar al Rodrigo. Just ara que sembla que el seu sistema els hi exclata a les mans, just ara que hi han preciosos dies de revolta com el de l'última vaga general. Just ara proven de donar càstigs exemplars.

Acompanyem al Rodri amb la nostra solidaritat, que és el que en aquests moments ens manté en peu i el que ens aporta coses boniques en moments difícils, fem-la sentir als carrers!! No deixarem de lluitar per la llibertat del Rodri, així com també per la llibertat del Rubén i l'Andreu (empresonats fa uns dies per participar en un piquet de la vaga general).

A baix els murs de les presons!!
Principis de juny del 2012
Rodrigo Lanza Huidobro
C.P. Cuatre Camins (MR2)
Apt. Correos 335, 08400
Granollers, Barcelona