Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

22 de jul. 2012

DENÚNCIES CONTRA TORTURES A LA PRESÓ DE LLEIDA

Avui, 19 de Juliol, Juan Carlos Santana, pres durant molt de temps a la presó de Ponent i actiu en la Campanya contra les tortures i maltractes a les presons “PRESÓ=TORTURA”, va a declarar al Jutjat de Lleida. Ho fa com a denunciant, per una pallissa que els carcellers van fer-li el passat 21 de Març del 2012. Esperem que aquesta denuncia tiri endavant i es celebri el judici contra els torturadors.

Aquest no és un fet aïllat, la tortura es practica sistemàticament a les presons dels Estats, tant físicament com psicològicament. Són pocs els presos i preses que decideixen denunciar, perquè gairebé mai tiren endavant les seves denuncies i a més es veuen ofegats per les represàlies de la institució: denuncies falses, més tortures, impediment de permisos o comunicacions, etc.

Una altra pallissa que ell va denunciar va ser la del 16 de Març del mateix any. En reacció els carcellers van posar-li una denúncia per desobediència a l’autoritat. Van arxivar la denúncia contra els carcellers, però la que anava contra en Juanka va tirant endavant. El passat 29 de Maig es va celebrar el judici. En aquest es va demostrar que els carcellers tenen quelcom a amagar. Es va ficar en manifest que en Juanka és un pres actiu en la campanya PRESÓ=TORTURA i un defensor afèrrim dels seus drets, i que és aquesta precisament la causa de la repressió que està rebent. Al judici també es va denunciar “La Rotonda”, un espai de la Presó de Ponent on s’hi practica la tortura més explícita. La jutgessa del cas va sentenciar una condemna injusta contra Juan Carlos: 20 dies de localització permanent.

PROU IMPUNITAT! CARCELLERS I INSTITUCIONS PENITENCIARIES TORTURADORS!

FINS A LA FI DE LES TORTURES! PRESÓ=TORTURA