Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 de jul. 2012

Víctima d'agressió policial hauria identificat Caporal dels Mossos d'Esquadra

Protesta davant la seu del PP, protegida pels Mossos.
La víctima de les pallisses i maltractes,  ocorregudes aquest passat cap de setmana, hauria identificat a un dels seus agressors a través d'un vídeo de la concentració penjat a la xarxa, segons informa  la plataforma solidària contra la repressió Rereguarda en Moviment i recullen el setmanari Directa  i el Portal Llibertat.cat.  Un cop  ha estat  identificat el suposat agressor, aquest resultaria ser el caporal dels Mossos responsable del desplegament policial de la tarda del 13 de juliol davant la seu del PP de Barcelona i responsable de la seva detenció.

L'agressor policial identificat seria el cap del dispositiu desplegat durant la cassolada contra les retallades i  els insults proferits als aturats de la diputada feixista i filla de feixista, Andrea Fabra, davant la seu del PP de Barcelona, convocada fonamentalment  a través de xarxes socials, el passat divendres 13 de juliol. Un dels nombrosos manifestants, un jove barceloní de 33 anys, Sergi G.,  un cop finalitzada l'acció i després d'acomiadar-se dels seus familiars que l'acompanyaven i ja a prop de l'estació de metro de Plaça Catalunya (Rambla Catalunya/Ronda Universitat) és brutalment interceptat per un nombrós contingent antiavalots, reduït i emmanillat davant la presència de molts vianants que asseguren que l'acció va ser extremadament violenta amb cops de puny i patades per part de la policia. Dins el furgó policial el deting ut ha denunciat que es continuament colpejat per varis d'aquests uniformats. El jove agredit hauria pogut reconèixer a través d'un vídeo de la protesta al cap del dispositiu com el que li va propinar un fort cop de puny a la cara que li va rebentar el llavi, el cop més fort de tots els rebuts i continues amenaces.
 Aquell vespre el jove Sergi G. es traslladat a la comissaria de Les Corts on va restar detingut tot el cap de setmana i del tot incomunicat fins que no va poder rebre la visita dels seus pares (dissabte per la tarda) durant uns escassos cinc minuts separats a través d'uns vidres. Fins passades 8 hores de la seva detenció no se li va comunicar el motiu de la seva detenció.Sergi es retingut encara un dia més, durant 48 hores, tot el cap de setmana.
Passades 48 hores  es deixat en llibertat sense fiança, però amb càrrecs. A Sergi se li acusa de llençar dos ous contra la façana del PP i proferir insults (sic)!
Els dos dies que ha passat  als calabossos de la comissaria de Les Corts, segons ha pogut explicar la seva germana,  han fet que les marques de les agressions ja no fossin tan visibles quan l'agredit ha declarat davant del jutge de guàrdia. Només abandonar els calabossos de la Ciutat de la Justícia va ser atès a un centre mèdic, on li van fer un informe que adjuntarà a la denuncia contra els policies que preveu presentar d'immediat. Un video elaborat per @Rereguarda sobre aquelles concentracions, ha pogut servir perquè l'agredit hagués pogut  identificar al  Caporal responsable de maltractes i abusos. Ara bé, no confiem gaire en que Sergi G.  pugui rebre un dia justícia i ser reparat dels abusos patits. Bé, siguem sincers, no  esperem res de la malanomenada "Justícia" d'aquesta monarquia borbònica, sigui la gestionada pels neofalangistes de tota la vida o la dels botiflers convergents de torn. 
Rereguarda en Moviment ha editat una entrevista a Sergi G. on relata els abusos a que el varen sotmetre aquests cossos repressors. Recomanem veure-la. Avís a navegants: ara, per llençar dos ous ja et trinquen i t'apallissen. Ens imaginem que els ous eren frescos, no volem ni pensar que hagués passat si haguéssin estat dos ous...durs.