Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 d’ag. 2012

Ucraïna i Rússia continuen celebrant judicis-farsa contra comunistes

A. Yakovenko un dels comunistes
jutjats a Odessa aquest agost. Mariner,
 membre del Partit Comunista d'Ucraïna
 i de la Unió dels Obrers de Tota Ucraïna.
El Moviment per la Defensa dels Presos Polítics - Lluitadors pel Socialisme ( organització russo-ucraïnesa que dóna suport als presos comunistes del Pobles exsoviètics) informa que el passat 13 d'agost va celebrar-se la darrera sessió en el Tribunal de Justícia d' Odessa (a Ucraïna) d'un nou judici-farsa contra els comunistes Andrei Yakovenko i el seu company Oleg Alexeiev. Recordem  que tots dos companys des de fa deu anys vénen sent imputats per l'anomenat "cas Odessa" -més conegut pel "cas de les tortures"- , un faraònic muntatge policial  del desembre del 2002 amb la detenció d'11 comunistes a Ucraïna. Actualment a banda de l'esmentat Andrei Yakovenko, romanen a la presó altres cinc companys: I.Danilov, B.Zinchenko, I. Gerasimov, I.Romanov A.Smirnov (més altres quatre en llibertat provisonal, entre ells Oleg Alexeiev),  per suposades accions i la coordinació i preparació de grups amb l'objectiu de crear una República Soviètica del Mar Negre i d'organitzar el suport financer per a aquesta tasca.  Dels 11 comunistes detinguts en aquella operació "Odessa" l'any 2002, va haver un jove estudiant de nacionalitat moldava (Sergey Berdiuguin), membre de la Joventut Comunista d'Ucraïna, que va morir a causa de les tortures sofertes, a l'hospital d'Odessa l'1 de novembre de 2003 a mans dels cossos policials ucraïnesos.
En aquest moment, els tribunals es basen principalment en les fantasies d'un  traïdor o arrepentit (A.Plevo) i certament amenacen amb la possibilitat que les autoritats mantinguin als companys  en captivitat  per molts anys encara (l'any 2004 ja van ser condemnats a llargues penes en un macro-judici a Ucraïna), i no els  deixin prendre part en la lluita pel futur socialista dels seus respectius països  des del carrer com pertocaria. Els tribunals russos i ucraïnesos estan treballant en estreta col · laboració i amb ple coneixement.  És el cas de  I.Danilov i A.Smirnov (tots dos de nacionalitat russa) condemnats el 2004 a 14 i 8 anys, respectivament. Foren extraditats a Moscou el 2009 pel que s'espera un nou judici (en que se'ls demana altres 13 i 9 anys respectivament), sense tenir en compte que des de fa molts anys, com la resta companys en captiveri a Ucraïna, ja foren condemnats. En l'actualitat, l'advocat de I.Danilov s'ha dirigit al Ministeri Públic i la Cort amb la finalitat de revisar aquesta part de la sentència - i en conseqüència poder canviar la data de càlcul de les penes. 
Logo del MDPP-Lluitadors pel Socialisme
Ara,  aquest estiu la intimidació de Moscou ha passat de nou cap  a Odessa, on els acusats són Andrei Yakovenko i Oleg Alexeiev.   Tots aquests joves comunistes han patit greus indefensions en tots aquests anys com la manca d'assistència jurídica  d'un advocat de confiança, interrogatoris il·legals, maltractaments i tortures. I també s'han vist obligats a protagonitzar llargues vagues de fam en exigència dels més elementals i bàsics drets i per dignitat .
Tots aquests comunistes russos i ucraïnesos fa deu anys que es troben entre reixes en duríssimes condicions i se'ls està aplicant un severissim càstig, no ja  contra ells, sinó contra el dret de tot poble a organitzar-se i lluitar pel Socialisme...i això en la terra que va protagonitzar la Gloriosa Revolució d'Octubre!

web del Moviment per la Defensa dels Presos Polítics-Lluitadors pel Socialisme (en rus): www.kzp.rksmb.org