Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 d’oct. 2012

La bòfia de Xavier García Albiol torna a atacar l'independentisme badaloní

Membres de la unitat especial Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona detingueren a un conegut militant independentista de la Ciutat de Badalona, Joan Carles I. la nit de divendres a dissabte, passats pocs minuts de mitjanit, i retingueren a una trentena de persones  més al Casal Popular Antoni Sala i Font.
Els incidents succeïren passades unes hores dels actes contra la Hispanitat organitzats a la ciutat i després de participar en una festa contra la celebració feixista a l'esmentat Casal. El grup d'Antiavalots de la Guàrdia Urbana badalonina -lamentablement coneguda per la seva habitual violència i excessos gratuïts- irromperen enmig d'un notable histerisme policíac en el local mentre finalitzava la festa, demanant la identificació dels assistents, creant moments d'extrema tensió.
Durant els incidents, els membres del grup Omega de la Guàrdia Urbana practicaren la detenció del conegut independentista Joan Carles I. , militant del MDT i de la CUP de Badalona en negar-se a ser identificat. La detenció segons explica el portal Llibertat.cat "ha estat violenta i els agents haurien provocat lesions a l'independentista badaloní detingut" lesions que ha denunciat. Els agents de la Brigada mòbil de la policia local es varen estar més d'una hora retenint i  identificant els presents, carregant contra ells amb el resultat de ferits lleus.

La detenció de Joan Carles I. en ambients propers al Casal no es considera gratuita, donat que aquest militant de l'esquerra independentista badalonina ja havia estat detingut el passat mes de juny per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra per haver participat com a piquet durant la darrera vaga general de finals de març. Una detenció que es va practicar juntament amb altres millitants de la CUP i de la CNT de Badalona i que a nivell de Catalunya ja ascendeix a un centenar llarg de vaguistes. Per tant, ens trobem en una clara provocació policial i en un intent per perseguir l'entorn social de l'esquerra independentista local, especialment activa  política i socialment entorn la CUP i els Casals de la ciutat. Durant l'any  2004 la policia local de Badalona ja va originar diversos conflictes amb membres del Casal independentista Antoni Sala i Font.
L'ambient de persecució política contra els independentistes badalonins s'ha agreujat des que és alcalde Xavier García Albiol, del PP, un personatge populista i demagog que s'ha fet particularment conegut per les seves actuacions xenòfobes i racistes i amb una clara obssessió per la cacera contra l'independentista.

Joan Carles I. va passar la nit als calabossos de la comissaria de Badalona. Pels volts de les quatre de la matinada es traslladat a la comissaria dels Mossos, d'on va sortir l'endemà cap als volts de les 10h del matí. Des que es va practicar la detenció va haver-hi  gent concentrada a la comissaria de la Guàrdia Urbana i després dels Mossos en solidaritat amb el represaliat. Finalment, s'havia convocat pel dia d'avui (16 d'octubre) en els Jutjats de Badalona un judici ràpid contra el detingut. Convocats per vàries entitats i organitzacions de la ciutat  s'han concentrat des de primera hora del matí nombroses persones solidàries amb el represaliat.  S'ha hagut de suspendre el judici perquè la jutgesa no ha vist cap delicte i ha decretat la celebració d'un nou judici per faltes en qualitat doble de denunciat i denunciant pel proper 12 de desembre.

El video penjat a la notícia ha estat realitzat per testimonis presencials de l'agressió policial al  Casal Antoni Sala i Font.
Un enllaç a una crònica i més videos d'un testimoni. Cliqueu aqui