Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 d’oct. 2012

Marc Hijo de Sam en llibertat

Fonts familiars properes al productor musical Marc Falcó –més conegut com a Marc Hijo de Sam– han confirmat que, després de declarar davant d'un jutge de l'Audiència Nacional, se li ha imposat una fiança de 500 euros i s'ha decretat la seva posada en llibertat. L'advocat de la seva defensa manifesta que no hi ha cap prova en contra de Falcó, malgrat que se li mantenen les acusacions de pertinença a organització terrorista i enaltiment del terrorisme. 

Un dels seus amics afirma que "és paradoxal que l'acusin d'aquests delictes i quedi en llibertat, tot plegat és un mecanisme per generar por i un atac a la llibertat d'expressió". Cal recordar que agents de Mossos d'Esquadra el van detenir dimecres a migdia. Durant tota la tarda una quinzena d'agents van escorcollar el seu domicili a la ciutat de Lleida, on hi viu amb la seva mare. Segons testimonis presencials, un nombrós operatiu de Mossos d'uniforme i de paisà el van emmanillar i van assegurar que l'operació policial era ordenada per un jutjat d'instrucció de l'Audiència Nacional. 

El productor, que és considerat un dels millors en l'àmbit del hip hop a l'Estat espanyol, va ser traslladat a Madrid en qualitat d'imputat per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme, per suposats comentaris que van aparèixer als seus perfils de Twitter i Facebook. Diverses persones es van concentrar a les portes del seu domicili com a mostra de solidaritat, però no hi van poder accedir. A l'habitatge només hi havia la seva mare durant les tres llargues hores d'escorcoll. Un cop finalitzat el registre, passades les sis de la tarda, mossos i policies espanyols es van endur el productor amb un furgó de detinguts. 

Fonts oficials no han donat cap informació en relació a l'operatiu, però ha trascendit que els agents de la divisió d'informació van confiscar el seu ordinador, el de la seva mare, objectes personals del seu pare –que va morir fa anys– i diversos llibres. Al llarg de tota l'actuació dels agents no es va permetre la presència de cap advocat.

Extret de: Setmanari Directa