Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 de des. 2012

Batudes, judicis i operacions militars contra la dissidència i la guerrilla kurdes

Des de fa uns tres anys es venen succeïnt a les regions kurdes de Turquía contínues operacions repressives "de criminalització i neteja" contra els entorns del que s'anomena KCK (Unió de Comunitats del Kurdistan) una xarxa que el Govern turc acusa de ser la branca urbana del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan). 
Les darrers setmanes ha vist incrementar-se les operacions de control i detencions contra diversos entorns simpatitzants i activistes. El passat cap de setmana les autoritats van iniciar noves operacions a les ciutats de Batman, Mardin Siirt arribant a detenir unes 80 persones, moltes d'elles properes al BDP (Partit de la Pau i la Democràcia), partit pro-kurd que l'any 2009 va assolir uns resultats electorals notables. Després de les eleccions celebrades el 2009,el govern d'Ankara va acusar els membres de BDP de tenir connexions amb el KCK. Des de llavors, centenars de persones han estat  detingudes, interrogades, empresonades ... El passat cap de setmana prop de 80 persones han estat detingudes, entre elles Selim Sadakalcalde de Siirt, del BDP. Tots van ser posats en llibertat hores després.

Selim Sadak, acalde de Siirt
Així mateix,  almenys 35 persones també van ser detingudes dies abans, a finals de novembre, a les províncies de Van i Iğdır per la unitat anti-terrorisme de la  policia del departament. Es varen detenir 21 persones, inclòs un membre pertanyent al BDP, acusant-los de ser membres del KCK .Alhora, les unitats de lluita contra el terrorisme va llançar operacions simultànies a la província de Iğdır, arrestant a 14 persones més.

I encara dos setmanes abans, el passat 20 de novembre, la policia va arrestar a 152 "sospitosos" de ser militants i simpatitzants del PKK, entre ells un centenar de miners a la província de Diyarbakir. Acusats de diversos "delictes" relacionats amb els recents aldarulls esdevinguts arreu del país. Segons informa Secours Rouge-APAPC (secció belga de l'SRI) membres de les unitats d'autodefensa del PKK (OSB) van ser arrestats. Molts dels detinguts són acusats d'haver organitzat diversos atacs amb pedres, còctels Molotov i focs artificials contra les forces policials, bloquejar les carreteres amb vehicles incendiats en les darreres protestes sòcio-laborals que han sovintejat la regió. La majoria dels arrestats, 128 persones, la majoria menors d'edat, van ser posats en llibertat, mentre que 15 d'ells van ser remesos al jutjat i empresonats.

Continua retinguda la jove acusada de repartir propaganda del DHKP-C

 També informar de la situació de la estudiant franco-turca Sevim Sevimli que va arribar a principis d'aquest any a Turquia en el marc del programa Erasmus, i va ser detinguda el 10 de maig i empresonada durant tres mesos per presumptes vincles amb el DHKP-C (Partit-Front Revolucionari d'Alliberament Popular).  Va  comparèixer el 20 de novembre davant el tribunal penal de Bursa. La dona jove està acusada per les autoritats d'haver difós publicacions del DHKP-C participar en reunions i esdeveniments solidaris com el de l'1 de maig, en un concert amb el grup Yorum ... Després de dues hores de debat, la Cort va rebutjar una vegada més la seva sol · licitud de suspensió de la revisió judicial i ha de romandre a Turquia sense poder sortir del país. La propera audiència del judici ha estat programada pel 16 de gener.

Operacions contra el PKK a la serra d'Amantos
 Per altra banda, continuen les operacions aèries militars contra bases de la guerrilla del PKK. Tretze guerrillers del PKK van morir en una operació aèria per part de l'exèrcit turc llançada a la província de Osmaniye (sud de Turquia) el passat 3 de desembre. Cinc guerrillers van ser capturats durant l'ofensiva que va tenir lloc a les muntanyes d' Amanos per tal d'evitar que els guerrillers es preparessin per l'hivern en les seves àrees de base.