Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

6 de des. 2012

CiU continua detenent més vaguistes del 14-N

Manifestació del bloc anticapitalista el 14-N  a Girona
Els Mossos detingueren el passat 4 de desembre a 8 vaguistes del 14-N a Girona acusant-los de desordres públics a la seu de la Cambra del Comerç, danys, violació de domicili jurídic i atemptat als agents de l’autoritat. Tots ells foren posats en llibertat amb càrrecs a les poques hores.

Aquestes  8 persones cal afegir-les a les 47 detencions i 49 imputacions més del 14-N fruit de la repressió exercida contra els vaguistes pel govern de CiU. Repressió que, recordem-ho, va deixar multitud de persones ferides, entre els quals menors d'edat i també a Ester Quintana,  una dona que va quedar-se sense un ull per culpa d'un projectil disparat pels antiavalots de la policia d'en Felip Puig. Malgrat que Interior segueix negant-ho, hi ha testimonis.
Mossos encaputxats detingueren a quatre dels vaguistes ara imputats al matí i quatre més es presentaren voluntàriament a la comissaria on se'ls practicà la seva detenció.

Tots ells són nois d'entre 22 i 35 anys a qui els acusen de provocar aldarulls davant de la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Girona el 14 de novembre en el marc de la manifestació convocada per Al Carrer! (Xarxa de lluita per la transformació social del Gironès) que va va arrencar de la plaça del Lleó al migdia i va recórrer els principals carrers de la ciutat.

A l'avinguda Jaume I, a l'altura de la seu de la Cambra de Comerç, els manifestants van voler demanar explicacions al seu president, Domènec Espadalé, per les declaracions fetes poc abans de la vaga en què va afirmar que “els gironins s’han d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. Un cop dins l’edifici, els mossos van començar un desallotjament que va acabar amb moments de tensió entre policia i manifestants.
Al vespre del mateix dimarts 4 de desembre sortien  en llibertat els darrers dels detinguts enmig d'una concentració de suport davant la comissiaria de Vista Alegre.
El Grup Antirrepressiu de Girona  i Al Carrer! consideren que l’estratègia del govern de CiU passa per "criminalitzar les lluites contra les retallades i la dictadura de la banca i el capital, en un intent per desmobilitzar les lluites anticapitalistes, de Girona i d’arreu". En aquest context, demana que es retirin tots els càrrecs, i denuncia una vegada més l’ús de fitxers policials per perseguir als sectors més combatius.