Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 de gen. 2013

Alfon, per fi, lliure

Familiars d'Alfon el reben a la seva sortida de Soto del Real. Foto: Agència Sírius.
Alfon ja ha quedat en llibertat!  El passat 9 de gener els seus familiars ho anunciaren per twitter i de seguida es varen fer ressó de la notícia les xarxes socials i els principals mitjans alternatius.
Després de passar gairebé dos mesos a la madrilenya presó de Soto del Real en règim d'aïllament FIES, el jove  treballador madrileny Alfon -Alfonso Fernández- es troba lliure. «La policia ha hagut de lliurar l'informe i han decidit deixar-lo anar. És que no hi havia cap prova contra ell», afirmava la seva mare a la sortida del seu fill del centre penitenciari. I això que abans de finalitzar l'any 2012 la jutge encara li tornava a denegar la llibertat i a decretar la continuació de la presó preventiva.

A les tres de la tarda d'aquest dimecres, l'únic detingut durant la passada Vaga General del 14 de novembre que encara romania a la presó preventiva,
podia reunir-se amb la seva família enmig d'un nodrit grup d'amics i solidaris que el va anar a rebre a l'entrada de la presó.  Conjuntament amb la seva nòvia va ser investigat i amenaçat per policies encaputxats. Se li va acusar -per la simple declaració d'un policia-sense cap prova de portar material explosius. El seu "crim" veritable és que va participar com a jove obrer a la Vaga General. Ha hagut de patir quasi dos mesos d'aïllament a pesar de la manca de proves a tota acusació, de les nombroses mostres de solidaritat i les mobilitzacions exigint la seva excarceració. Les darreres mobilitzacions multitudinàries, recordem-ho, ben recents, organitzades a finals d'any en una jornada de solidaritat coordinada a nombroses poblacions de l'estat i de fora.

L'empresonament d'Alfon no ha estat un cas aïllat arran de la Vaga del 14-N. A Catalunya, només per posar un exemple proper, ha hagut una cinquantena de detencions amb quasi altra cinquantena d'imputacions. A banda del cas escandalós d'Ester Quintana amb la pèrdua d'un ull per bala de goma dels Mossos d'Esquadra. 

Ara, d'entrada hem de celebrar la llibertat de l'Alfon. Era imprescindible i prioritari. Sent conscients, però, que la presó patida per l'Alfon no són abusos puntuals o excepcionals, com si la policia i la magistratura s'haguèssin passat tres pobles....No. Ha estat una mesura  amb clares directives polítiques d'escarment per avisar la gent que el Govern pot arribar molt lluny.  Qui no ho vulgui veure té un problema, perquè els neofalangistes del PP tenen molt clar que hi posaran tota la seva força en reprimir la resistència dels ciutadans contra l'austeritat, les retallades i mesures contra els treballadors i mantenir els privilegis d'uns pocs -els de sempre- perquè puguin continuar robant impunement, mentre el poble perd la feina, la llar  i tota perspectiva de refer una vida amb una dignitat suficient. I no posaran fre a la seva escalada repressiva i de criminalització. Pensem-hi, i siguem conseqüents. Cal organitzar-se i denunciar la repressió i despullar, fer ben visibles les seves causes. O això, o resignar-se i acotar el cap.