Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 de gen. 2013

Assassinades a París alts dirigents kurdes del PKK

Guerra bruta contra el PKK

La dirigent kurda Sakiné Cansiz, assassinada a París
Segons informacions recollides per agències internacionals i en especial la Kurdpress News Agency, tres dones activistes kurdes - incloent una cofundadora del PKK Partit dels Treballadors del Kurdistan - s'han trobat mortes amb ferides de bala aquesta matinada en un centre d'informació kurd a París. Els cossos  es corresponen amb els de  Sakiné Cansiz, Fidan Dogan i Leyla Soylemez, trobats avui a primera hora. 

Unes 40.000 persones han mort en 25 anys en el conflicte entre l'Estat turc i el PKK. Com sabem el PKK  va prendre les armes el 1984 per la independència del Kurdistàn de Turquia. Els kurds a Turquia comprenen fins el 20% del total de la població kurda, present també a l'Iran, Iraq i Síria. 
Considerada aquesta guerrilla independentista com una organització terrorista per Turquia, EUA i la Unió Europea, ens podriem trobar davant d'un acte de guerra bruta dels serveis d'intel·ligència turcs i/o occidentals contra la comunitat militant kurda refugiada. L'any 2012 el PKK va intensificar els seus atacs en territori turc, el que ha portar en els darrers mesos als combats més intensos de les últimes dècades,de tal manera que coincidint amb l'hivern, l'estat turc ha intentat de sondejar  l'empresonat líder del PKK, Abdullah Ocalan, amb l'objectiu de persuadir el grup al seu desarmament. 

Qui eren les víctimes?

    Sakiné Cansiz: Membre fundadora del PKK, i la primera dona membre d'alt rang de l'organització. Mentre va estar empresonada va liderar el moviment de protesta dels reclusos a Diyarbakir el 1980. Després de ser alliberada va treballar amb el líder del PKK, Abdullah Ocalan a Síria. Va arribar a ser una comandant del moviment guerriller de les dones a les zones kurdes del nord de l'Iraq, i més tard es va convertir en responsable del moviment de dones de PKK a Europa.
   Fidan Dogan: Representant de París i a Brussel · les, del Congrés Nacional del Kurdistan (KNC) grup polític i diplomàtic, responsable de grups de pressió davant la UE  en nom del PKK.
   Leyla Soylemez: Activista jove que treballa en les relacions diplomàtiques i com a representant de les dones en nom del PKK
Les tres dones van ser vistes per darrera vegada a l'interior del centre d'informació de l'Institut Kurd de la capital francesa a la tarda d' ahir dimecres. Un membre de la comunitat kurda va tractar de visitar el centre, però va trobar que les portes estaven, inhabitualment tancades.
Els seus cossos - els tres amb  ferides per arma de foc, amb silenciador, directament al cap - han estat trobats a primera hora d'avui dijous.
Juntament amb la Sakiné Cansiz, la segona dona trobada ha resultat ser Fidan Dogan, de 32 anys, que treballava al centre d'informació. Ella era també la representant a París i a Brussel · les del Congrés Nacional del Kurdistan.  Dos dones d'alt rang dins el moviment kurd,  i una tercera jove, Leyla Soylemez, que era un jove activista. Tres dones salvatjament assassinades a sang freda, amb traïdoria i calculada. Un crim polític que cal centrar totes les mirades a les fosques clavagueres de l'estat políciac turc, que no seria estrany que apuntés igualment amb alguna mena de col·laboració  possiblement occidental, de la UE i dels EUA.

Un nodrit grup de membres de la comunitat kurda a París tant bon punt s'ha tingut la primera notícia del crim s'ha  manifestat a primera hora del matí davant del centre d'informació ubicat al carrer Lafayette, al districte 10 de la capital gal·la on viuen molts kurds. Igualment, la comunitat kurda  i diverses organitzacions ja han convocat diversos actes de protesta en les properes hores a la capital parisenca .