Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

14 de gen. 2013

Detenció d'un vaguista del 14-N a València


 Hores després surt en llibertat amb càrrecs i sense fiança

A dos mesos exactes de la darrera Vaga General, i quan fa escassos dies sortia el darrer empresonat per causa del 14-N, l'Alfon, la policia espanyola ha detingut aquest matí un jove independentista a la ciutat de València, afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS), militant de l'organització Endavant (OSAN) i també de la gestora local de la CUP (Candidatura d'Unitat Popular). La seva detenció es en relació a la Vaga del 14 de novembre. Segons que informen companys seus, ha estat detingut aquest matí per la Brigada d'Informació poc abans de les vuit, quan es dirigia de casa seva cap a la feina, i és acusat de danys i desordres. Sent conduit a la comissaria de la Jefatura central de la capital del Túria.
Poc abans de les 11 del matí, l'advocada d'Alerta Solidaria ha pogut veure al detingut, que no ha declarat a comissaria. I poc després s'ha tingut accés a l'atestat en què es relacionava amb l'acció que es va realitzar en una oficina de La Caixa de la plaça de Sant Agustí. Sembla ser que el detingut ha estat traslladat a Sapadors des d'on ha de passar a disposició judicial, tot i que no se'n saben més detalls.
 L' organització antirepressiva Alerta Solidària ja ha aplegat davant la comissaria central de Gran Vía Ramon y Cajal una concentració de solidaritat amb el jove activista detingut, que ha arribat a superar la cinquantena de persones durant el matí. La Policia Nacional espanyola, segons es desprén d'una nota a la revista digital L'Accent els ha identificat a tots i els ha obligat a situar-se a més distància de la comissaria.
 Per la tarda una altra concentració s'ha mantingut activa davant els jutjats de guàrdia, superant de llarg el centenar de solidaris que exigien la llibertat del xicot. Passats uns minuts de dos quarts de set de la tarda, el detingut a sortit en llibertat amb càrrecs  i sense fiança, agraint la solidaritat rebuda. Amb aquesta detenció d'avui ja són als Països Catalans 56 detencions i 49 imputacions relacionades amb la jornada del 14-N.

L'acció contra La Caixa

Concentrats en solidaritat amb el detingut. Foto: L'Accent
L'esquerra independentista va reivindicar una acció contra una oficina de La Caixa a la Pl. Sant Agustí que va consistir en el llançament de pintura roja sobre un ninot que simulava una víctima de l'especulació immobiliària i les hipoteques. El ninot en qüestió va recórrer durant tot el matí els carrers de València de la mà dels diversos piquets que van participar en la vaga general. La vaga general es va tancar a València amb 14 detencions, membres d'un piquet a València.  Ara la policia li atribueix al detingut aquest matí responsabilitats sobre aquesta acció de la pl. Sant Agustí per iuns danys que ascedeixen als 3000 euros .
 Esmentar respecte el 14-N al País Valencià que fa una setmana es va ajornar el judici de faltes  contra quatre encausats de Gandia, un d'ells d'Endavant, membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i del Bloc Anticapitalista de la Safor per "desobediència lleu a l'autoritat" el dia de la Vaga General. Al procés se suma encara una denúncia presentada per Renfe per un presumpte delicte de coacció en tractar d'impedir la sortida d'un tren, motiu pel qual la jutgessa estudiarà la qualificació i els citarà a declarar més endavant.
Des d'aqui no podem fer més que elevar una condemna enèrgica per aquesta nova i enèssima detenció relacionada amb la tasca dels piquets de la darrera Vaga General. I demanar la immediata llibertat del jove vaguista, així com implicar-se en els actes de solidaritat que es convoquin arreu. Una vegada més, es confirma la veritable cacera de bruixes desplegada pel govern neofalangista del PP amb un intent de tallar tota resposta social a les seves retallades i plans d'ofec previstos pels treballdors, a qui vol fer empassar la seva crisi.