Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 de gen. 2013

Detenció i empresonament d'un jove independentista gallec

Concentració de Ceivar per la llibertat de Senlheiro
L'independentista gallec Hadriám Mosquera "Senlheiro", detingut el passat 8 de gener ha ingressat a presó. Ha denunciat tortures i nega tota imputació


El veí de la localitat de Val d'Amaia (A Corunha) Hadriám Mosquera "Senlheiro", fou detingut el 8 de gener i torturat pels seus botxins i ha estat enviat a presó preventiva el passat dijous 10 després de la seva declaració al  Jutjat núm. 4 de l'Audiència Nacional de Madrid, que presideix el jutge Fernando Andreu.

 De la seva declaració, informa Ceivar -organisme antirepressiu de l'independentisme gallec- es desprèn que el jove Hadriám no té cap relació amb el descobriment de material explosiu en una zona boscosa d'Ames amb el qual la policia i la Fiscalia intenten encausar-lo penalment. Senlheiro, tal es el sobrenom amb el que es conegut en els ambients socials i d'amistat, fou detingut quant caminava pel bosc d'Ames, com fa habitualment, i va ser abordat per la policia espanyola, molt lluny del lloc de la troballa  i prop de la residència dels familiars. El jove independentista, a més, segons informa Ceivar,  nega la seva pertinença a cap organització armada, mentre que la fiscalia no li ha faltat temps per acusar-lo de ser membre del grup Resistencia Galega. S'informa que han estat objecte de tortura per part dels seus captors amb la que  aconseguir una autoinculpació. Inculpació, en realitat, realitzada pel Ministeri d' Interior espanyol i sense cap tipus d'objectivitat i que tant sols repeteixen com a lloros el periodisme sensacionalista una i altra vegada aquests dies, un altre clar signe del que representen aquests mitjans de comunicació; veritables altaveus còmplices de la repressió, en aquest cas contra la dissidència política gallega i en concret, la joventut independentista.

 El jutge va ordenar el seu ingrés a la presó de Soto del Real (Madrid) el passat 10 de gener per trobar consistent  la declaració policial  tot i la manca de proves contra ell acusant-lo de pertànyer a "organització criminal i dipòsit o possessió d'explosius". En realitat, el seu únic delicte és ser un jove compromés en la independència del seu país, ser solidari amb els presos polítics, i desenvolupar una militància política i social constant per l'alliberament nacional i social de  Galícia. Els seus  advocats presentaram  en els pròxims dies un recurs contra aquest auto d'ingrès de presó preventiva. 

D'altra banda, Ceivar ha informat que la jove que havia estat citada a declarar per la policia per ser la propietària d'un vehicle, sembla ser inicialment involucrat en l'operatiu repressiu que ha dut a la detenció de Senlheiro, ha sortit de les dependències policials en llibertat i sense càrrecs. La jove s'havia presentat davant la policia voluntàriament. 

Hadriám  treballava fins que es detingut com a cambrer a Santiago. Es tracta d'un jove diplomat en Educació Social, molt implicat en el teixit associatiu i cultural de la ciutat i la comarca, sent coneguda la seva dedicació a la música.

Ceivar, en un comunicat fet públic, exigeix ​​ la immediata llibertat de Senlheiro lliure i anima a tohom a enviar-li  mostres de solidaritat i suport a la presó:

Hadriám Mosquera Pazos
Centre Penitenciari Madrid V Soto del Real


Carretera M-609 km 3,528791 Soto del RealMadrid


Criminalització de l'entorn independentista gallec en els darrers mesos

Amb aquesta ja són 7 les detencions d'independentistes gallecs acusats de pertinença a Resistência Galega en els darrers 4 mesos.

El 16 setembre 2012 van ser detinguts quatre suposats membres de Resistència Galega al parc Castrelos, Vigo, acusats de col·locar uns artefactes explosius en un repetidort de telecomunicacions a Vigo el 6 d'agost anterior. 
El 29 d'octubre de 2012 la Policia espanyola va detenir a El Ferrol  Julio César Sayans Suárez, àlies «Xulio», i Silvia Maria Casal Sabin. Tots dos van ser acusats com els tresorers de Resistência Galega. No obstant, al cap de dos dies Casal va ser deixada en llibertat sense càrrecs, mentre que Sayans va passar a disposició del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco l'1 de novembre. Julio César Sayans Suárez va ser empresonat, tot i que està en llibertat des del dia 10 de desembre, després de pagar un fiança de 6000 euros.