Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

11 de gen. 2013

El PKK assenyala l'Estat turc com l'autor dels assassinats de les tres activistes a París

Condemna enèrgica .  Exigència per clarificar l'autoria.  Crida per prosseguir la lluita per la llibertat i el socialisme

El PKK assenyala els serveis d'intel·ligència turcs amb connivència amb altres estats com els autors dels assassinats


Sakiné, Fidan i Leyla, màrtirs per la llibertat i el socialisme al Kurdistan
El Comitè Executiu del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK)  ha fet pública una declaració sobre l'assassinat de les tres activistes kurdes a París el dimecres passat, i que ha recollit l'agència kurda Firat News.
La comunitat kurda a París ha mostrat la seva repulsa als crims. Foto: FNA

"El PKK condemna enèrgicament l'execució de Sakiné CansızFidan
Dogan i Leyla Soylemez " i afirma en el comunicat que "els assassinats són un intent de fer trontollar la fase oberta pel diàleg entre l'Estat turc i el líder kurd Abdullah Ocalan".

"Els responsables d'aquest brutal assassinat -continua el comunicat fet públic- que va ser planejat professionalment per les potències internacionals i la Gladio turca, mai aconseguirà els seus objectius viciosos". I ha subratllat que els assassinats "no es quedaran sense resposta". El PKK ha reiterat la seva promesa de millorar la lluita en memòria de les tres companyes  assassinades a París.

"Les nostres tres companyes, tres membres honorables del nostre moviment de dones lliures, van ser elegides deliberadament com a blanc" - afirma el comunicat. "Les dones del moviment kurd mai oblidaran aquesta matança sagnant. Aquests assassinats i provocacions mai seran capaços de suprimir el nostre moviment per la llibertat o la nostra gent". Així mateix,  el comunicat del PKK  rebutja frontalment les declaracions "i insults" per part de la direcció de l'AKP -el partit governamental a Turquia del Primer Ministre Erdogan- les quals feien referència als assassinats com el resultat d'una probable disputa entre 'faccions' del PKK. "Òbviament  (aquestes declaracions) pretenen encobrir als responsables d'aquesta brutal execució i enganyar a l'opinió pública".

El PKK entén que l'Estat francès i el seu govern tenen la responsabilitat de clarificar els autors de la matança i ha afegit: "No és possible que aquest sagnant atac que es va dur a terme en un lloc central no hagi rebut  el suport dels serveis internacionals d'intel·ligència i dels estats. Aquesta massacre és l'últim pas d'una política de criminalització cap el nostre moviment".


El PKK posa fi a la seva declaració fent una crida a tots els patriotes del Kurdistandones kurdes i joves del Kurdistan, així com a tot revolucionari, demòcrata, cercles socialistes i amics de la causa per la llibertat a reforçar i millorar la lluita per la democràcia i la llibertat en resposta als brutals assassinats de les tres activistes i dirigents kurdes.