Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

13 de gen. 2013

Els carrers de Bilbao exigexen posar fi a la dispersió dels presoners bascos

Detall de familiars de presos d'ETA exigint-ne el reagrupament
El centre de Bilbao s' omplí massivament de gent el passat dissabte 12 de gener al vespre en defensa dels drets dels presoners d'ETA. La manifestació organitzada pel col·lectiu Herrira, hi participaren entitats de tot un amplissim ventall de la societat i moviments populars. Segons els propis organitzadors unes 115.000 persones participaren en la marxa. Amb el lema 'Drets humans, solució, pau. Preses i presos bascos a Euskal Herria', la manifestació va voler expressar una voluntat majoritària de la societat basca. 

Al capdavant de la manifestació hi havia les furgonetes que cada cap de setmana i conduïdes per voluntaris traslladen els familiars dels presoners a les presons allunyades del País Basc.

Una amplia pluralitat de persones i col·lectius que secundaren la marxa, a la qual s'han sumat una setantena de personalitats catalanes, que han signat un manifest contra la dispersió de presoners bascos.
Herrira considera que la mobilització és imprescindible per a posar fi a 'l'actitud de blocatge i enrocament' dels governs espanyol i francès respecte a les peticions d'ETA de dialogar. A més, una participació 'colossal', com demostra la manifestació de dissabte, pot enfortir l'exigència als dos governs que posin en marxa una nova política penitenciària que derogui la dispersió, posi en llibertat els tretze presoners greument malalts i anul·li la doctrina 196/2007 del Tribunal Suprem espanyol com a màximes prioritats actuals.
El suport internacional a la mobilització, a banda del manifest signat per una setantena personalitats del món politic, social, acadèmic i cultural dels Països Catalans, s'inclouen també sindicats com el gallec GIC, l'asturià CSI,  Cobas, la Intersindical d'Aragó, el PGFTU del Paquistan, Puerto Rico Utier, el CSTS del Sàhara, Union Syndicale Solidaries i el CATH d'Haití. També hi ha organitzacions com Addamer (Palestina), Coiste (Irlanda), Colombianos por la Paz, la Coordinadora de Solidaritat amb Cuba (Espanya), PYD (Kurdistan), Sinn Féin (Irlanda), Purna (Aragó), Azarug (Canàries) i el Partit de la Unió Democràtica (Kurdistan), entre d'altres col·lectius i organitzacions.