Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de gen. 2013

Lluita Revolucionària, aires de rebel·lió arribats de Grècia

  A finals de novembre va cloure el llarg procés contra els membres de L.R. 
 Nombroses iniciatives de contrainformació i solidàries han provat de trencar el mur de silenci  a nivell internacional que envolta el cas.


Pintada de SRI/APAPC belga amb els encausats grecs.
El procés judicial contra els membres acusats de pertànyer a l'organització  armada Epanastatikos Agonas (Lluita Revolucionària) va concloure el passat mes de novembre.  Lluita Revolucionària (LR)  es mou en una línia anarquista i va actuar a Atenes entre els anys 2003 i 2010, any en què van ser arrestats els imputats després de les investigacions desencadenades arran de l'assassinat del membre del grup Lambros Fountas, durant un conflicte a foc amb la policia.
Lluita Revolucionària es va donar a conèixer durant aquests anys pels seus atacs amb bombes a edificis del govern grec, els bancs i l'ambaixada nord-americana a Atenes, entre d'altres.
Vuit persones foren imputades en aquest llarguissim procés, de les quals tres han assumit la responsabilitat política per les accions de l'organització (enNikos Maziotis, na Pola Roupa i en Kostas Gournas). Tots els imputats estaven en llibertat provisional, i dos d'ells (Maziotis i Roupa) es troben fugats juntament amb el seu fill Victor-Lambros. 
 
Un gegantesc mur de silenci  es va aixecar al voltant del cas de LR. És del tot evident la clara intenció política de silenciar les posicions revolucionàries dels seus membres, que obertament exposen la necessitat de rebel·lar-se i passar al contraatac, fins i tot armat, contra el criminal sistema d'explotació i opressió.  

Pancarta solidària anarquista amb LR a Barcelona
Mentre els seus arrestos i atacs anteriors van ser àmpliament difosos pels mitjans de comunicació (o hauriem de dir d'intoxicació, veritat?) a nivell mundial, la censura al voltant del procés del passat novembre va ser total, absolut, ja que els companys de LR ho estan fent servir com a tribuna de defensa de les seves posicions, un missatge altament inflamable en el context actual a Grècia. I que qualsevol revolucionari, mantingui les posicions que mantingui, hauria d'assabentar-se i tractar amb això de debatre i reflexionar. (Podeu accedir a uns interessants folletons editats per solidaris madrilenys que reprodueixen les intervencions d'alguns dels acusats de LR en sessions de judicis anteriors (2011) al de novembre passat: cliqueu aquí)  

Ressaltar el fet que LR no es posiciona en un estrat superior vers el moviment anarquista grec i enfront dels oprimits a Grècia en general, tot i realitzar accions armades i trobar-se en un nivell més avançat militarment parlant. De fet L.R. en els seus textos i accions demostren sentir-se totalment partícips d'aquest entramat i de tot aquell que es resisteixi  a tractar amb el sistema actual de privilegis, no només a Grècia, sinó dins d'un necessari moviment de contrainsurgència que LR encoratja a autoorganitzar-se arreu, davant el brutal atac capitalista que estem vivint a nivell internacional, sense  discriminar  altres modes d'intervenció.

Crida a la solidaritat amb els camarades grecs de "Lluita Revolucionària"

Un dels comunicats de Lluita Revolucionària
  
A Grècia el judici  contra l'organització  "Lluita Revolucionària", al búnquer de la presó Koridallos a Atenes,  es va cloure a finals de novembre. En els últims mesos s'ha desenvolupat un important moviment de solidaritat amb els  acusats no només a Grècia sinó també a diversos  països a Europa i per Amèrica. A Grècia s'ha constituït  l'"Assemblea per al cas de Lluita Revolucionària", que ha organitzat marxes, reunions amb la presència de delegacions internacionals en el procés d'audiències.
L'"Assemblea pel cas de Lluita Revolucionària" va llançar una crida internacional per la mobilització i promoure iniciatives els passats dies 22-23-24 de novembre, prop del final del procés, per tal d'expressar la seva solidaritat amb els acusats. Les mobilitzacions i iniciatives d'acord amb els camarades grecs han estat vistes com l'expressió dels moments de lluita i resistència que d'una manera especial experimenta una part de la societat grega més desfavorida i matxacada per la crisi sistèmica. 
Companys i companyes de SRI foren en una delegació i editaren material de propaganda i  contrainformació del judici que es desenvolupà a Atenes contra  "Lluita Revolucionària".  "Considerem la proposta dels companys solidaris grecs interessant perquè és important estendre la solidaritat de classe internacionalintroduint els camins revolucionaris allà on sigui possible a d'altres països i aprendre d'aquestes experiències solidàries". Els Companys i companyes per la Construcció d'un SRI a Itàlia han fet pública la seva  intenció de seguir les iniciatives en els pròxims mesos (i animen a tothom a sumar-s'hi) amb la participació dels companys de l' Assemblea que segueix el procés d'Atenes i de l'evolució de les lluites a Grècia, d'una creixent rebel·lia, que sens dubte són importants i cal que des de tots els punts geogràfics parem la seva atenció.

Es així com seguint la crida  internacional a la mobilització, es demana de continuar participant dels debats i reflexions a favor dels represaliats grecs.

Aquí, a casa nostra, varen ser sobretot solidaris i solidàries de l'àmbit anarquista i llibertari que desplegaren activitats en favor dels acusats grecs durant el judici, difonent informació sobre la situació d'aquests companys i promovent actes d'agitació i propaganda, bàsicament a l' àrea de Barcelona. Penjades de pancartes solidàries, pintades etc.
 Des de SRI Catalunya, en la mesura de les nostres possibilitats, ens comprometem a fer un seguiment dels represaliats i encausats grecs, sostenir informació i contrainformació per l'intercanvi, debat i reflexió amb la resta de solidaris.