Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de gen. 2013

Un documental denuncia la impunitat feixista a l’estat espanyol

Cadells energúmens del feixisme.
L'Informe Raxen, que fa deu anys que treballa contra la intolerància a l'estat espanyol, ha editat un vídeo que ja circula per les xarxes. En quasi 40 minuts es fa un repàs als principals casos d’agressions de bandes feixistes, que generalment -de fet és la tònica habitual i sistemàtica- són arxivats i ni tant sols s’investiguen. Des d' inicis dels anys noranta s'han comptabilitzat a l'estat més de vuitanta homicidis motivats per grups feixistes i racistes i 4.000 agressions cada any pel mateix motiu. 
Lucrecia Pérez, nascuda a la República Dominicana, fou la primera víctima del racisme a l'estat espanyol reconeguda com a tal i que va causar una gran commoció a la nostra societat. Arran d’aquell fet va néixer l’entitat Movimiento Contra la Intolerancia, que presideix Esteban Ibarra, i que és la que ha impulsat l’edició del documental. A la dominicana Lucrecia Pérez la van assassinar el 1992. Des de llavors més de 4.000 agressions i 89 homicidis s’han comptabilitzat a l’estat espanyol, segons l'Informe Raxen, ja que no existeix cap estadística oficial de delictes d'intolerància i crims d'odi. El documental repassa alguns d'aquests casos i denuncia la impunitat feixista, ja que l’oblit i la minusvaloració d’aquestes agressions, els casos que queden sense investigar o la facilitat amb que es mouen els grups fatxes, és la norma. 
El documental repassa alguns d'aquests casos aportant la veu de testimonis i especialistes. Hi parlen familiars de víctimes, com els pares del valencià Guillem Agulló, de Carlos Palomino, o Aitor Zabaleta. En el vídeo també hi apareixen imatges d'agressions, manifestacions i trobades neonazis, etc. 
El vídeo alerta que gairebé sempre les institucions atribueixen aquestes agressions a la violència juvenil i a tribus urbanes, sense tenir en compte el caràcter neonazi dels grups que hi ha al darrera, de manera que el feixisme i el racisme acaben quedant impunes. Un documental que recomanem de veure i difondre’l. 

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Cap agressió sense resposta!
Ara bé, creiem que caldria ser més atrevit i gosem fer una mirada crítica al documental, donat que no recull –i, honestament, ens pensem que no els interessa gaire als seus creadors de remarcar o posar en evidència- la relació estreta entre la violència de grups feixistes i racistes amb el mateix Estat. 
L’Estat té deliberadament un pa a l’ull amb moltes d’aquestes bandes. La impunitat amb que es mouen, com molts grups parapolicials, guardaria relació amb la realitat d’un estat d’excepció i policial com l’espanyol. Amb tot un seguit d'institucions, lleis i legislacions especials (Audiència Nacional, Llei de Partits, Lleis de Seguretat i vídeo-vigilància, etc...) destinades a exercir un control més directe de la població i als seus sectors més vulnerables: joves, immigrants,... I també contra la dissidència social i política. Un Estat on recull un altíssim índex de maltractes a comissaria a l’any com recullen nombrosos informes anuals d’entitats gens sospitoses, tant de l’estat com internacionals. Un estat que practica sistemàticament la tortura i practica la guerra bruta contra la dissidència, que no dubta a criminalitzar els sectors més combatius que responen amb la mobilització a les mesures governamentals més antipopulars. Pensem-hi. 

Denunciem, plantem cara i aturem les bandes feixistes i racistes! 
Desemascarem la impunitat que els ofereix l'Estat!
NO PASSARAN!