Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

8 de febr. 2013

14-N: Més detencions de vaguistes (ara a Galiza)

La policia del capital, aquest cop truca a casa d'un militant de la CNT de Compostel·la.
La CNT respon: estem aquí, no tenim por.

Concentracions solidàries. Foto: CNT-Compostel·la
Enèssima detenció d'un  vaguista del 14-N a l'estat, després de 3 mesos. I ja van gairebé dos centenars. En aquesta ocasió la detenció ha tingut lloc a Compostel·la (Galiza), un militant de la CNT que fou detingut el 5 de febrer i deixat anar en llibertat ahir, després de dia i mig de privació de llibertat. Se li acusa, com en tants d'altres, de desordres i danys i l'obliguen a presentar-se cada quinze dies als jutjats. Als Països Catalans, per donar un exemple, ja en van 56 detencions i 49 imputacions referents a la darrera vaga del 14-N, perquè si parlem de la del 29-M, foren més de 100 detencions, molts dels quals encara a data d'avui estant sent citats a declarar als jutjats.

Reproduïm pel seu interès el comunicat de la CNT de Compostel·la que analitza el sentit d'aquesta repressió social -i política!- contra els treballadors més conscients. (l'original, en gallec)

" Després d'un dia i mig de detenció, d'un registre desproporcionat al seu domicili i prestar declaració davant del tribunal de Fontiñas, el militant de CNT Compostela va ser posat en llibertat la nit (del 7 de febrer) amb càrrecs de desordre i danys durant la jornada  de vaga del 14 de novembre i l'obligació de presentar-se l'1 i 15 de cada mes als jutjats de Fontiñas.Resulta absolutament il·lògic per a la ment de les persones, però normal i propi d'un règim dominat per la dictadura del capital i  la violència dels diferents exèrcits  (policia pública i privada, guàrdies civils, encaputxats que no sabem ben bé a quin cos pertanyen), la missió del qual no és altra que mantenir la dominació econòmica i social que patim, que es pugui detenir a una persona per una sèrie de fets que van ocórrer fa tres mesos, uns fets que revesteixen tan escassa importància que solen  resoldre's mitjançant l'enviament d'una citació a casa.  És aberrant, però cada cop més, que un domicili particular pugui ser assaltat per encaputxats per trobar de valor el que correspon a un militant de totes les lluites socials: llibres i pamflets. Resulta també repugnant, però ja hi estem acostumats, que es pugui sotmetre a seguiments desproporcionats, escoltes contínues, a tot tipus d'invasió de les nostres vides (que, en contra de les seves, sí mereixen  ser viscudes), com estem patint els militants de la CNT com tantes d'altres organitzacions sindicals, polítiques  i moviments socials de la ciutat que pensen que un altre món és possible i actuem per derruir aquest món present. Però és ridícul pensar que tota aquesta parafernàlia intimidatòria pugui tenir algun altre efecte que no sigui el de la reafirnació en una persona compromesa amb els ideals de la justícia social, la solidaritat, l'autonomia i la llibertat, i que és sobradament conegut, respectat i estimat per totes les organitzacions i moviments socials de Compostel·la, i que a la CNT estem profundament orgullosos de poder anomenar-lo company, com una organització que compta amb més d'un segle defensant l'organització obrera amb un horitzó revolucionari. 
 Si l'actuació de la CNT és molesta, la CNT redoblarà la seva actuació en els àmbits sindical i social, sense cap por, sense admetre cap coacció ni intimidació.Com també és ridícul creure que aquestes persecucions i arrestos,com els que vènen practicant la policia i la guàrdia civil en els últims anys contra qualsevol organització o moviment social que destaqui i que, per tant, constitueixen un perill contra la dominació del capital i el patriarcat, pugui tenir algun efecte exemplaritzant. 
 Ahir, com en tantes altres ocasions aquest tipus de detencions,donaren cita durant tot el dia diversos actes de protesta i de solidaritat a militants i simpatitzants de tot el teixit associatiu de Compostel·la, units per un sol crit: Estem aquí, no tenim por, un crit que no només és un desafiament per a qualsevol acte d'autoritat o a la repressió que patim, sinó una afirmació de que la nostra presència al carrer té un propòsit únic, canviar el món des de la base i construir-lo sobre la llibertat integral de totes les persones, i que la nostra presència al carrer serà permanent i no decauran les nostres lluites, mentre no aconseguim el nostre únic ideal, l'alliberament d'un sistema assassí que ens condemna a la misèria i l'esclavatge, com és el capitalisme".

En efecte, aquí estem, i no tenim por.

A Compostel · la, 7 febrer 2013 

El comitè local de la CNT-Compostel·la