Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

1 de febr. 2013

Cas Núria Pórtulas: Criminalitzar la solidaritat

Dues persones solidàries condemnades per participar en accions de suport 
a la campanya per la llibertat de l'activista llibertària Núria Pòrtulas


Mossos  en plena agressió a una acció de suport a la Núria el 2010
Aquesta setmana s'ha conegut la sentència dels dos companys que es van encadenar en suport amb la Núria durant la setmana d'accions que va tenir lloc la primavera del 2010 mentre es deliberava la llibertat de la Núria al Tribunal Suprem. Enllacem un video que es va realitzar pel col·lectiu de Suport a la Núria Pórtulas http://vimeo.com/57377928

 A través del Grup Antirepressiu de Girona i Alerta Soldària fa uns dies coneixiem que els dos membres de la campanya de solidaritat amb Núria Pórtulas  han estat condemnats a 1 any i 4 mesos de presó per atemptat a l’autoritat. Cal remarcar que quan es parla d'"agressions"  els fets són unes empentes ja que les agressions no han quedat demostrades i al pagament d’una multa de 2750 + 1800 € per responsabilitat civil a dos policies. Respecte a les penes decretades fan referència a l’encadenada realitzada pels dos companys a les portes de la subdelegació del govern. Aquests fets cal emmarcar-los durant la setmana de lluita en la qual es realitzaren diverses accions de desobediència civil (despenjar-se de diversos ponts de la ciutat, embidonar-se davant dels jutjats o ocupar l’arbre de la plaça del Lleó) com a mostra de suport durant la deliberació del recurs presentat davant del Tribunal Suprem.

Des del Grup Antirepressiu de Girona es confirma que "en el judici  als dos companys solidaris es van presentar diverses proves visuals (vídeos i fotografies de periodistes presents) on només quedava constància de les diferents carregues i agressions exercides, per part dels antiavalots i agents de paisà, sobre els dos encadenats un cop alliberats i la resta del grup. En aquest sentit les úniques proves aportades per la policia eren les declaracions dels 10 Mossos d’Esquadra, que acusaven els activistes d'agressions i lesions indemostrables, com ho són lesions cervicals, a diferència dels traus i fortes contusions que presentaven els membres del col·lectiu de suport".

Per la seva part, Alerta Solidària ha denunciat que "les imputacions efectuades pels mossos d’esquadra no són aleatòries, ja que de les diverses accions de desobediència civil durant les dues setmanes de lluita aquestes han caigut curiosament contra dos dels membres més actius i visibles de la campanya. Amb un objectiu clar: atemorir el col·lectiu de suport per aturar les denúncies contra les polítiques repressives de l'estat".

Es per això, que des del butlletí Reixa i el comitè per un SRI Catalunya volem donar suport als solidaris comdemnats així com senyalar un sistema judicial que empara i incita la violència dels cossos policials mentre condemna solidaris per accions cíviques i polítiques i se'ls imputa fets no provats. 

 El terrorisme judicial no ens farà callar. Visca la solidaritat i la lluita contra la repressió.