Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

18 de febr. 2013

Ceivar denuncia nous intents d'infiltració policial en l'independentisme gallec

Ens fem ressó de la denúncia elaborada per l'organització antirepressiva de l'independentisme gallec, Ceivar. Per llegir l'original en gallec, cliqueu aquí.

L'assetjament i repressió contra l'independentisme gallec augmenta per part de la policia espanyola especialment a la zona de Vigo.  Els militants gallecs d'aquesta ciutat denucien els continus seguiments de la policia de paisà, identificacions al carrer i els registres de cotxes.

A més d'aquest assetjament de la militància, l'Assemblea comarcal de Ceivar  a Vigo ha estat informada de la visita, fa uns dies, de dues persones (auto-identificades com del "Ministeri de l'Interior") amb l'objectiu d' aconseguir infiltrats en el moviment independentista.

Koala i Joni han estat dos dels abordats per aquesta parella que hem tingut coneixement a Ceivar i que no tingueren cap inconvenient en revelar aquests fets per tal de mantenir alerta a la resta de la militància.

El fet d'intentar infiltrar-se a través d' Héctor Naya "Koala" en llibertat sota fermança des del passat desembre després d'haver estat segrestat el 18 setembre 2012 en una operació policial contra l'independentisme, mostra la manca de complexos de la policia a l'hora de buscar confidents. L'oferiment que li fèren   fou el de netejar-li els càrrecs de "pertinença a organització terrorista" i col·locació d' "explosius terroristes" pel que està processat juntament  amb Xurxo R. Olveira i Diego Santim pels fets  ocorreguts a les muntanyes de Sampaio, de Vigo, el passat quatre d'agost.

Dies després que assetjaren a en "Koala", el celtarra Joni també informà d' haver estat assetjat per la mateixa amb la mateixa intenció: obtenir informació i un col·laborador a canvi de perdonar-li les sancions econòmiques de la que es víctima.

Des de  Ceivar volem denunciar la impunitat amb la qual les FSE realitzen aquest tipus de coaccions que no tenen cap suport legal i instem a les persones que puguin rebre aquestes sol·licituds de negar-s'hi a qualsevol tipus de col·laboració.