Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

6 de febr. 2013

Els CRS francesos reprimeixen amb força als obrers del metall

Repressió patronal al cor de l' Europa del capital i els mercaders
            Bèlgica-França: tres arrestos i ferits greus entre els manifestants a Estrasburg

 
Obrers de l'acer belgues enfrontant-se amb els CRS a Estrasburg
Segons informa Socors Roig Internacional de Bèlgica (Secours Rouge-APAPC) els CRS (Compagnies républicaines de sécurité) -cossos repressius francesos- han detingut a tres manifestants obrers i han ferir greument a un quart d' un tret a l'ull. Els representants sindicals de l'empresa del sector del metall Arcelor-Mittal, empresa radicada fonamentalment a Bèlgica, Luxemburg i França- que eren avui davant una  delegació del Parlament Europeu s'han negat a negociar en solidaritat amb els manifestants colpejats a fora.

Després de dos recents, massives i turbulentes manifestacions a Brussel·les i Namur, els treballadors d'Arcelor-Mittal eren avui a Estrasburg per a un nou dia d'acció contra la direcció de l'empresa Arcelor-Mittal, davant el Parlament Europeu. Han estat més de 1500 persones procedents de Bèlgica, França i Luxemburg. Hi ha denúncies de diversos detinguts pels cops contundents rebuts indiscriminadament i gasejaments en contra dels treballadors de l'acer.

En arribar a Estrasburg, els autobusos i cotxes dels manifestants procedents de Bèlgica han estat fortaments registrats i desviats a un estacionament per a un registre corporal complet.

 Aquests enfrontament entre obrers de l'acer i la policia repressora francesa a Estrasburg ha coincidit amb l'anunci el mateix dia pel gegant mundial de l'acer d'una pèrdua neta de 3,73 mil milions de dòlars durant 2012, principalment a causa de la mala salut de les seves operacions a Europa i el cost de reestructuració.

ArcelorMittal va anunciar una pèrdua operacional de 2,2 milions d'euros en el quart trimestre del seu pla d'acer a Europa. Després de la reducció dràstica de la capacitat de producció a Europa, inclòs el tancament dels alts forns de Lieja Florange,  ha seguit una  forta i creixent agitació social i política amb l'increment de mobilitzacions en contra de la destrucció d'aquestes plantes industrioses que aboquen a milers de treballadors a l'atur i deixen encara a una més gran sitiuació precària i sense esperança de futur a amplies zones obreres de les regions valones.