Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de febr. 2013

Fiscalia augmenta les peticions de presó contra els vaguistes del 14-N de La Rioja

La policia va reprimir als vaguistes davant la Presidència de La Rioja
La Justícia espanyola no descansa en perseguir i criminalitzar als treballadors vaguistes del passat 14-N, endurint les peticions de penes i ampliant l'abast de les represàlies. En aquest cas Fiscalia demana un total de 21 anys i 9 mesos de presó per als tres acusats pels incidents ocorreguts en la manifestació de Logronyo (La Rioja) durant la vaga general del 14 de novembre de 2012, de manera que el fiscal, en un nou escrit, "ha ampliat la seva qualificació", segons informà en un comunicat el propi  TSJR.

El fiscal ha ampliat en primer lloc la seva acusació de dos a tres manifestants. El fiscal, en el seu nou escrit de qualificació, sol · licita per al tercer acusat IIM "Cinc anys de presó com a autor material d'un pressumpte delicte de desordres públics i un  pressumpte delicte d'atemptat amb mitjà perillós". Segons el relat del fiscal, "aquest tercer acusat es trobava el passat 14 de novembre davant de la línia policial que protegia el Palau de la Presidència del Govern de la Rioja".Afegeix que l'acusat "proferia crits a favor de realitzar mesures violentes, proclames escoltades només pels que es trobaven en les proximitats de l'acusat i que havien estat mobilitzats per l'arenga de l'acusat JMS".Segons el fiscal, IIM, després de protagonitzar actituds de "mofa" davant el dispositiu policial, va treure "de la seva motxilla diversos petards de gran potència que va llançar als agents".

   
A més, la Fiscalia en aquesta nova qualificació també augmenta la seva sol·licitud de penes per als altres dos acusats. D'aquesta manera, demana per P.A.G. un total de set anys i nou mesos de presó per pressumptes "desordres públics, per pressumpte atemptant amb mitjà perillós i per lesions".

   
Per JMS, sol · licita 9 anys de presó i 17 mesos de multa a una quota de 10 euros per dia com a autor material dels pressumptes delictes de desordres públics, autor per pressumpte inducció del delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, per un pressumpte delicte de lesions, cinc faltes de lesions i per un pressumpte delicte de danys qualificats.