Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de febr. 2013

Operació contra el PKK kurd a l'estat espanyol i França

En el dia d'avui -12 de febrer- s'han registrat diverses operacions policials tant a l'Estat espanyol com a França que, sense que hagi de moment cap confirmació al respecte, no sembla que estiguin vinculades. A l'estat espanyol l'operació ha acabat, de moment, amb la detenció de sis presumptes membres del PKK, el Partit dels Treballadors del Kurdistan, que defensa la independència de Turquia. Un dels detinguts ha estat a Barcelona, quatre a Madrid i un a la ciutat de Múrcia. Segons ha trascendit i sempre segons fonts de mitjans de comunicació oficials, els detinguts se'ls acusaria  de pertanyer a l'aparell de finançament del PKK a Europa. L'operació continua oberta.
 No es la primera vegada que l'estat espanyol actúa contra pressumptes membres del PKK kurd. Sense anar gaire enrere, el passat octubre l'Estat espanyol va concedir l'extradició a Turquia de Firat Demirkiran, acusat de pertànyer al PKK.
  Firat Demirkiran vivia a Hamburg, Alemanya. Va ser objecte d'una notificació de la Interpol publicada a petició del Tribunal Penal turc a Diyarbakir. L 'home va ser detingut el 11 d'agost de 2012 a les Illes Canàries. El Consell de Ministres espanyol va acceptar la petició de Turquia i es va iniciar el seu procés d'extradició.

Pel que fa a França,  segons informa el Secours Rouge belga, la policia francesa hauria detingut a 15 kurds a les ciutats de Bordeus i Tolosa, en el context d'una investigació sobre les activitats polítiques de la comunitat kurda. Els arrestos es produeixen en el mateix moment en què el ministre turc de Relacions Exteriors, Ahmed Davutoglu, es reuneix amb el seu homòleg francès, Laurent FabiusFa uns mesos, a l'octubre de 2012, fou detingut Adem Uzun, membre del consell executiu del Congrés Nacional del Kurdistan (KNK), amb seu a Brussel·les, i encara es troba  a la presó. A França, prop de 250 kurds ja van ser detinguts  durant el 2007 per "raons polítiques".

 El procurador general alemany inculpa a un pressumpte membre del PKK

Demostració de suport al PKK a Alemanya
Per la seva part, també avui mateix les autoritats alemanyes han decidit acusar a un home de 46 anys d'edat de ser membre d' " una organització terrorista estrangera ". El que la Fiscalia federal de Karlsruhe (Alemanya), responsable en matèria terrorista,  vol dir en realitat es que inculpa a Abdullah S.  d'haver recaptat fons per tot Europa  en benefici del PKK (Partit dels Treballadors del Kurdistan). El procurador general alemany sosté que Abdullah S., detingut el passat 27 d'abril, hauria actuat sota el pseudònim de "Hamza" entre juny de 2003 i juny de 2004 a Alemanya per "recaptar diners per al PKK recollint donacions i  de les contribucions  de negocis mitjançant la venda de propaganda ". També segons la fiscalia alemanya se l'acusa d'haver promogut  manifestacions de suport al PKK en tot aquest temps. Així mateix, l'estat alemany acusa a Abdullah S. d'haver-se reunit amb els dirigents del PKK al nord de l'Iraq entre maig de 2005 i juny de 2007, abans d'obrir una "oficina econòmica i financera" de l'organització a Europa fins al març del 2010
 Abdullah S. que com hem dit fou detingut el passat  27 d'abril de 2012 , roman pres des de llavors. 

D'aquesta manera, continua l'assetjament contra l'entorn del PKK a Europa. A inicis d'any amb l'assassinat directe de tres dirigents perpetrat pels serveis secrets turcs i amb la segura complicitat de les potències occidentals. I també, ara, amb la criminalització del seu entorn social europeu, mentre que ha Turquia des de fa uns mesos s'ha incrementat la repressió en els territoris kurds de manera salvatje i indiscriminada en un intent per tallar d'arrel el creixent suport popular a la causa kurda.

 Justament, cal remarcar que l'agost de 2012, el govern de coalició liberal-conservadora a Berlín va acordar prorrogar la validesa de la legislació dita antiterrorista per tal que un comitè la revisi. L'emmagatzematge de dades personals i l'accés dels serveis de seguretat diferents a aquestes dades de l'aviació civil, les empreses, correus i telecomunicacions o institucions bancàries són temes d'un debat públic recorrent. Des del 11 de setembre de 2001 a Alemanya, com en molts altres països occidentals, una multitud de lleis restrictives de les llibertats civils i esmenes van ser aprovades a corre-cuita pels parlaments. Ara, el ministre de l'Interior alemany ha demanat una extensió de la legislació contra el terrorisme. Es sota aquesta excusa i no per cap altra raó que cal encabir l'assetjament a l'entorn dels refugiats kurds.