Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

8 de febr. 2013

L'organització turca DHKP-C reivindica l'atac a l'ambaixada USA d'Ankara

L'atac va anar precedit d'una gran operació repressiva 
 contra l'organització revolucionària

Ecevit Allisen va immolar-se a l'ambaixada USA d'Ankara
El passat 1 de febrer un home va detonar una bomba davant de l'ambaixada dels Estats Units a Ankara (Turquia). Fa uns dies, el DHKP-C turc (Front-Partit Revolucionari d'Alliberament Popular) va emetre una declaració pública, i recollida per nombrosos mitjans, afirmant que l'acció d' Ecevit Allisen Sanli, que es va immolar a l'entrada de l'ambaixada causant grans danys i la mort d'un oficial de seguretat, és assumida per la seva organització.  
En el text, el DHKP-C acusa els Estats Units de ser el botxí dels pobles i denuncia les massacres comeses per ells a l'Iraq, Afganistan, Líbia, Síria i Egipte. A més, l'organització acusa Turquia i el seu govern de ser còmplice d'accions dels Estats Units per remodelar l'Orient Mitjà.

Operació anti DHKP-C

Aquesta acció del DHKP-C tingué lloc a menys de dues setmanes ( el passat 18 de gener) d'una àmplia operació  de la policia antiterrorista turca llançada en set províncies del país. Amb el suport de blindats i helicòpters, varen ser arrestats 85 activistes acusats d'estar vinculats al DHKP-C. Moltes cases i oficines van ser objecte de durs i intensos escorcolls. Entre els detinguts es troben advocats, escriptors i periodistes, així com membres d' associacions culturals i veïnals i cinc membres del Grup Yorum.

Turquia, un estat policial, repressor i criminal

Recentment, s'ha fet públic un informe de l'Associació de Drets Humans kurda en que posa de manifest que han estat comptabilitzats 21.107 casos de violacions de drets humans l'any 2012 que suposa el triple respecte el 2006. El 2012, com en anys anteriors, les detencions han afectat fonamentalmenty als principals partits kurds com el BDPong, estudiants, periodistes, advocats i defensors dels drets humans. Almenys 4.418 persones van ser detingudes a la regió kurda, segons l'informe, contra 6.306 el 2011 i 2.822 el 2006. Entre els detinguts el 2012 1.475  han acabat presos, contra 1.917 el 2011 i 1.094 el 2006. Dotze partits polítics, sindicats, associacions i institucions culturals van ser prohibits o clausurades les seves oficines per les autoritats de la regió kurda.

56 civils van morir en circumstàncies mai aclarides o també parla l'informe d'execucions extrajudicials i afusellaments, i 228 persones van resultar ferides en aquests atacs. Sempre a la regió kurda, l'associació enumera 876 casos de tortura i maltractaments, així com 3.236 casos de violacions de drets humans a les presons. D'acord amb l'informe, dotze llogarets van ser evacuats i incendiats per les forces de seguretat, mentre que han estat descobertes quatre tombes que contenien 37 cossos.Tretze altres fosses amb els cossos de 80 persones han estat reportats.

Seguint la pista d'un activista feixista com a possible responsable de l'assassinat 
de les tres militants kurdes a París

Per altra banda, fonts properes a organitzacions kurdes han assenyalat a un suposat activista pro-kurd que respon al nom d' Omer Guney de trobar-se al darrera de l'assassinat de les tres activistes kurdes del PKK a París, a primers d'any. Tot indica que aquest suposat activista dels drets del poble kurd, en el fons es tractaria d'un infiltrat militant feixista  - possiblement dels coneguts Llops Grisos- reclutat probablement pels serveis secrets turcs.

El sospitós es va unir a una associació kurda a París farà cosa d'un any (durant la seva residència a Alemanya) amb l'interès d'apropar-se als entorns simpatitzants del PKK.
O
mer Guney va realitzat almenys deu viatges a Turquia durant el 2012 i ja no hi ha rastre de l'infiltrat.