Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

5 de febr. 2013

Marroc reprimeix les demandes del moviment amazic

Manifestació d'Alhucemes, bloquejada per la policia del règim.
A Agadir, Rabat i Alhucemes -Marroc-, milers de persones es van manifestar el diumenge passat per exigir el reconeixement de la llengua i identitat tamazight (mal anomenada berber). Així els manifestants també exigien  l'alliberament incondicional dels presos polítics del moviment. Les forces de seguretat de l'autoritari règim monàrquic varen dispersar  violentament els milers de manifestants a Agadir, arrestant a molts participants. A Alhucemes i Rabat, la policia va envoltar als manifestants i els van bloquejar
Segons comunica l'Associació Cultural dels Drets del Poble Amazic a Catalunya, el moviment amazic havia convocat 3 marxes simultànies el 3 de febrer. La tercera consecutiva desprès de les de l’any passat de Casablanca i  Rabat, aquesta vegada en tres territoris històrics del Marroc: la primera a Alhucemas, capital del Rif; la segona a Agadir, capital del Suss i la tercera a Rabat, capital del Marroc. Les autoritats marroquines van impedir, però, a milers de manifestants accedir a les marxes d' Alhucemas i Agadir.


Detencions massives, la confiscació de banderes, les camares i altres símbols amazics, així com forts obstacles per impedir l' arribada de més activistes de les zones veïnes i altres llocs de la geografia del Marroc.

La convocatòria sota el lema “Imazighen (els amazics) entre el genocidi químic, la expropiació de la terres i les detencions politiques” era per denunciar la marginació de les poblacions amazigues, i el reconeixement èxplicit de l’amaziguitat com a identitat principal del Marroc -i no pas l'Islam. Així mateix, les marxes tenien un fort component antiimperialista en denunciar l'agressió i intervenció imperalista francesa a Mali -amb clars interessos energètics i econòmics a la zona- i exigir-ne la fi immediata de les hostilitats de la França neocolonial que compta amb el vist-i-plau i la complicitat absolutes del règim marroquí contra els amazics de l’Azawad, i exigir l’autodeterminació de l’Azawad, entre altres demandes del moviment amazic.