Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 de febr. 2013

Turquia s'acarnissa contra el DHKP-C després de l'atac contra l'ambaixada dels EUA

167 detencions en una operació a 28 ciutats de Turquia


Membres de la Confederació de Sindicats detinguts a Izmir.
Des de fa un any a Turquia se succeeixen noticies constants de repressió i guerra bruta contra el moviment kurd i l'esquerra revolucionària turca. Aquest mateix bloc, darrerament, s'ha fet ressó de varis episodis repressius. Avui no és una excepció. Un total de 167 persones presumptament vinculades amb el Partit-Front Revolucionari de Alliberament Popular (DHKP / C), han estat detingudes en una sèrie d'operacions a 28 ciutats diferents de Turquia, incloent Istanbul, Izmir i Ankara com les principals ciutats. La Direcció General de la Policia Antiterrorista turca està darrera la coordinació d'aquestes operacions.
 La majoria dels detinguts són membres de la Confederació de Sindicats del sector públic (KESK). La policia està duent a terme a la seu de la confederació a Ankara un intens escorcoll, havent estat detingut un dels seus dirigents, Akman Şimşek, segons l'agència de notícies Anatolia.La policia aquesta matinada hauria entrat en diversos domicilis d' Esmirna detenint fins a 10 persones, mentre que més d'una vintena han estat detingudes a Bursa. A tots ells se'ls acusa de ser presumptes simpatitzants i membres del DHKP-C, que Ankara va il·legalitzar. Cinquanta persones han estat detingudes a Istanbul, i el nombre s'espera que augmenti.
Així mateix, entre els detinguts s'hi compten diversos advocats, en concret 9 de l'Associació d'Advocats Progressistes (ÇHD), i acadèmics
de la Universitat Tècnica de l'Orient Mitjà (METU) acusats tots ells de "ser membres de l'organització DHKP / C". A la província del sud de Antalya set persones han estat detingudes entre elles dos funcionaris. Mentrestant,  un metge de Kocaeli també estaria  entre els detinguts.

Guerra bruta i espiral acció-repressió

Diverses fonts independents no dubten a atribuir aquesta autèntica cacera indiscriminada com una resposta de l'Estat turc al recent atac a l'ambaixada USA a Ankara del passat 1 de febrer. El DHKP-C s'havia atribuït la responsabilitat de l'acció suïcida del passat dia 1, en la que va morir una persona. Acció que tingué lloc a menys de dues setmanes -el passat 18 de gener- d'una altra àmplia operació de guerra bruta de la policia antiterrorista turca a set províncies del país, justament contra l'entorn social del DHKP-C, i altres set detencions a Antalya a finals de novembre.

La persona morta a  l'ambaixada dels EUA a Ankara l'1 de febrer era un guàrdia turc i tres persones més, entre ells un periodista, varen resultar ferits. El suïcida, que el DHKP-C va identificar com el militant seu Ecevit Sanli, ja havia atacat una casa militar d' Istanbul  el 1997 amb un llançaflames. Sanli per aquests fets va passar un temps a la presó entre 1997 i 2000.Durant la seva estada a la presó d' Ümraniye va participar en vagues de fam el 2000, una època d'intenses vagues massives a les presons turques. Sanli, que patia de síndrome de Wernicke Korsakoff, va ser posat en llibertat condicional el 2002 i va aprofitar per marxar a Alemanya. L'abril de 2011 l'Oficina del Fiscal Federal alemany va iniciar una investigació encoberta contra ell.