Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

6 de març 2013

8 DE MARÇ, lluita, revolució, antipatriarcat i resistència

Clara Zetkin, antiga dirigent del SRI, proposà el 8 de març com a Jornada internacional de lluita.
Arran de la propera Jornada Internacional de Lluita de la Dona Treballadora, el 8 de març,  ens fem ressó d'alguns actes o iniciatives, conscients que no són pas totes les que caldria destacar, fonamentalment a l'entorn de Barcelona. Però ens mereixen una especial atenció a l'hora de fer difusió per l'accent clarament reivindicatiu i de lluita d'aquestes propostes. 

CAN VIES  (c/ Jocs Florals, 42  Sants, Barcelona), L1/L5 Plaça Sants  7 de març, a les 19 h.

Debat  sobre la Lluita feminista “Lluita feminista i internacionalisme: teixint xarxa entre pobles”. Organitzat pel col·lectiu feminista Gatamaula. Amb la participació del Bilgune Feminista (col·lectiu feminista basc).


EL KASALET Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney ( c/Societat, 4 Terrassa) 8 de març

El dia 8 hi haurà  lectura de poemas en homenatge al dia de la dona treballadora des de l'obertura del kasal.

Aquest dia partir de les 18h : Obertura kafeta Kan Krisis* (servei d'Internet gratis,diaris alternatius per poder consultar,biblioteca oberta,tapes , entrepans i begudes a preus populars,jocs de taula..) i Kafeta-Jam Session i Tapeo.

*kafeta gestionada per la vivenda okupada kan crisis, beneficis de les kafetes van destinats a materials per la rehabilitació de l'immoble i a despeses judicials.


7 de març, a les 20 h. MANIFESTACIÓ NOCTURNA "Fem-nos fortes, fem-ho juntes, la nit és nostra"
Plaça Dones del 36 (M) Fontana

Aquesta manifestació, emmarcada en les accions de la campanya  "Se va a armar la gorda!!!" les organitzadores remarquen que són per a dones, lesbianes i transexuals.

Campanya SE VA A ARMAR LA GORDA!!! (edició 2013). Jornades d'acció feminista autònoma (de l'1 al 17 de març).
Totes les activitats de les jornades són per a dones, lesbianes i trans. Són unes jornades autònomes sense sindicats, partits ni banderes.

MANIFESTACIÓ "CONTRA L'OFENSIVA PATRIARCAL I CAPITALISTA: desobediència feminista!". 8 de març, 18,30 h. BARCELONA Pl. Universitat. A les 22 h. FESTA de dones a CA LA DONA (c/Ripoll, 25, Barcelona) La mateixa convocatòria de Manifestació  a LLEIDA, a les 19,30 h a la Pl. de l' IEI. A  TARRAGONA, a les 19.00h. a l'estàtua dels Despullats. A VALÈNCIA, a les 19.00h. als Jardins del Parterre. A ALACANT, a les  20.00h. a l'estació de Renfe. A PALMA,   a les 18.00h. a la Plaça de la  Porta Pintada. Convoca l'Esquerra independentista.

CASAL OCELL NEGRE (c/Sant Carles, 8 Lleida) CINEFÒRUM  Dona i crisi: passi de la pel·lícula "Yo Puta"  9 de març,  a les 19,30 h.

ATENEU POPULAR OCTUBRE (C./Amistat, 14  Poblenou – Barcelona).  FESTA de cloenda del Cicle feminista Adona’t.   9 de març

20.00 a 24.00h:  Concert de la cantautora cubana Beatriz Valladare.

21.00h Inauguració de l’exposició sobre cartells històrics del 8 de març

Durant tota la nit es serviran pintxos i mojitos a preus populars.


Dona, revolucionària i presa

Des del Comitè per un Socors Roig Internacional de Catalunya volem expressar i transmetre en aquesta Jornada Internacional de la Dona Treballadora el més absolut reconeixement del paper conscient i emancipador de les combatents revolucionàries de tot el món empresonades a causa de la seva lluita i militància contra el capitalisme, el feixisme i l'imperialisme.  De totes elles sense excepcció hem d'aprendre la lliçó del seu exemple i compromís que ha de fer front a la seva triple condició de dona sotmesa, treballadora explotada i militant represaliada. I en especial,  voldriem transmetre el nostre alé solidari a les preses Inés del Rio, presa basca d'ETA que el proper 20 de març la Sala del Tribunal d'Estrasburg estudiarà el recurs del Govern espanyol contra la sentència condemnatòria que  va imposar contra l'Estat el Tribunal Europeu dels Drets Humans el passat juliol per allargar-li la pena a la presa independentista basca, la qual cosa va significar un fort revés  a l'anomenada "doctrina  Parot"
I també un alé solidari a les preses antifeixistes dels GRAPO que ja haurien d'haver sortit en llibertat i l'Estat feixista les manté segrestades. Olga Oliveira Alonso, de 53 anys d'edat, 23 anys a la presó. Presa des d' octubre de 1990. A l'any 2010 ja hauria d'haver sortit en llibertat i amb "Llei Parot" ha d'esperar fins al 2020. A Maria Jesús Romero Vega, també de  53 anys d'edat, 23 a la presó, presa des d'octubre  de 1990. Hauria d'haver sortir fa tres anys i amb "Llei Parot" també ha de restar empresonada fins el 2020. A Encarnación León Lara "Encarni" de 54 anys d'edat, 22 anys presa en quatre tandes. Presa des de desembre de 1992.  Hauria d'haver sortit l'any passat. Amb la "Llei Parot" no ho farà fins el 2022. O Concepción González Rodríguez "Concha", de 50 anys d'edat, presa  des de novembre  de 1995. Amb "Llei Parot" ha d'esperar fins el 2025.
 També  a les preses Mª José Baños Andújar, militant dels GRAPO; i a Carmen Muñoz Martínez i  a Isabel Aparicio Sánchez, totes dues membres del PCE (r), amb malaltia greu incurable i per les que -a l'igual que varis dels seus comanys- exigim que se les concedeixi immediatament la llibertat condicional.

El 8 de març i la dirigent del Socors Roig Internacional

La història més estesa sobre la commemoració del 8 de març fa referència als fets que van succeir en aquesta data de l'any 1908, on van morir calcinades 146 dones treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York en un incendi provocat per les bombes incendiaries que els van llançar davant la negativa d'abandonar el tancament en què protestaven pels baixos salaris i les infames condicions de treball que patien. També es reconeix com a antecedent a les manifestacions protagonitzades per obreres tèxtils el 8 de març de 1857, també a Nova York
Com a dada interessant, i potser no es tant conegut -i just és recordar-ho- és que  fou a l'any 1910, durant un Congrés Internacional de Dones Socialistes, que l'alemanya Clara Zetkin (anys després una de les dirigents del primer Socors Roig Internacional) va proposar que s'establís el 8 de març com el Dia Internacional de la Dona treballadora, en homenatge a aquelles que van portar endavant les primeres accions de treballadores organitzades contra l'explotació capitalista. Anys després, Clara Zetkin dirigiria juntament amb altres dues grans dones revolucionàries - Tina Modotti i Elena Stasova-  el Socors Roig Internacional, organitzat per la III Internacional comunista des de 1922 i fins el 1942.

Interessant enllaç al blog PRES.O.S. "Especial 8 de Marzo: Memoria y Legado de la mujer revolucionaria" Clica aquí per accedir-hi.