Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

16 d’abr. 2013

CIETE i CARMELA, dos lluitadors molts estimats, per fi lliures. Benvinguts!

Ciete i Carmela recent lliures. Foto: PRES.O.S.
 Extret de la crònica elaborada i penjada pel blog PRES.O.S. Diumenge 14 abril 2013, va ser un d'aquests dies que es graven a foc en la memòria i més encara al cor. No només per ser aniversari de la República, sinó perquè van sortir en llibertat CARMELA i CIETE de la presó de Còrdova. I nosaltres vam tenir l'honor i l'alegria de rebre'ls a la porta de la presó i gaudir amb ells aquest primer dia màgic en llibertat. Parlar d'aquesta parella de Comunistes madrilenys, camarades i amics seria laboriós, ja que es tracta de dues vides dedicades a la lluita, molt arrelats i estimats als seus barris del Madrid popular i treballador. Tots dos han sumat ni més ni menys que 28 anys de presó (cadascún), el darrer cop empresonats durant quasi 11 llargs anys consecutius -des del 2002- sense perdre el somriure, sense baixar el puny, sense cedir en les seves conviccions, sense perdre l'optimisme ... Al company Ciete hem de remarcar la seva militància en el Socors Roig Internacional. A ells es referia Bertolt Brecht quan parlava de Els imprescindibles... 
Parlaments durant la "cassolada" republicana. Foto: PRES.O.S.
Com era diumenge, dia de comunicacions, els van posar en llibertat a les 8 del matí, perquè la gent que anava a la presó no veiés la rebuda solidaria de més de 20 persones ...Després teníem preparada una festeta: Se'ls va donar la benvinguda amb la Internacional, tocada a Saxo per un company, unes paraules i poema de Maria, plenes d'afecte, regals, etc. Naturalment, ells havien de parlar ... Carmela, va prendre el micro ... Genial!, Portava només unes poques hores al carrer i va parlar amb tal claredat i convicció que va fer brollar més d'una llàgrima, i no precisament de sensibleria. Així que el Ciete es va limitar a dir: ..."jo el que ha dit Carmela" ..., quin morro!Va parlar l'exprés comunista Manuel sobre la situació dels i les Preses Politics: l'aïllament, els maltractaments, la cadena perpètua, les lleis terroristes que criminalitzen tota resistència, etc, cridant a la Solidaritat i la lluita per la REPÚBLICA POPULAR.I mentre es preparaven dos "cassolades" d'arròs (carnívor i vegetarià), van començar les diverses actuacions d'Artistes Solidaris: contacontes, malabars, flamenc, rock "dur", etc. que ens van refrescar de la  calor i ens ho vam passar molt bé ... El que ens suggereix el necessari que arriba a ser l'art pel Poble.Els organizadorxs ens varem veure desbordats en les nostres previsions, calcularemm per unes 80 persones i van passar per allà gairebé 300: Se'ns van acabar les provisions a meitat de la festa ... quina ficada de pota! Però jurem que no va ser per gasiveria, sinó perquè, potser, és que hi ha més Solidaritat de la que sembla i ens cal treure complexos de sobre.
Un plaer eliminar aquestes fotografies del llistat de presos.

El blog PRES.O.S. anuncia que en els propers dies incorporarà a la notícia noves fotografies de la sortida dels companys Ciete i Carmen. Us remetem a visitar-la per veure-les.