Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

18 de maig 2013

La Secretària general del SRI suís detinguda i ingressa a presó

Andi Stauffacher en una concentració solidària.
Una nota pública difosa per la Comissió Internacional per un Socors Roig Internacional, informa de la detenció i posterior empresonament el passat 15 de maig d'Andrea "Andi" Stauffacher, membre de l'organització Revolutionärer Aufbau, del Socors Roig de Suïssa i de la  Comissió internacional per un SRI. Andi va ser  duta immediatament a la presó de Winterthur, cantó de Zuric. La secretària del SRI de Suïssa  va ser condemnada el novembre de 2011 a disset mesos de presó pel Tribunal Penal de Bellinzona per "danys a la propietat i ús d'explosius amb intencions criminals." Es tractava de l'ús de  focs d'artificis pels atacs que causaren danys al consolat espanyol a Zuric (acció realitzada en solidaritat amb una vaga de fam del col·lectiu de presos antifeixistes a l'Estat espanyol) i contra un edifici de la policia local.

Una prova d'ADN parcial trobat en l'escena correspon a un perfil seu d'ADN que es va establir el 2002, però d'acord amb la llei, aquest últim perfil no s'hauria d'haver guardat tant de temps. El tribunal federal suís va dictaminar la llei en aquest punt: l'evidència era, efectivament, il·legal. Però en última instància, el tribunal va confirmar la condemna, afirmant que si la policia hagués procedit legalment (fent una nova prova d'ADN), el resultat hauria estat el mateix ... Es va presentar una nova apel·lació, però, a diferència de l'anterior, no ha estat acceptada, i la nostra  amiga ha estat empresonada.
Solidaritat Andi, Llibertat solidària internacionalista!