Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

15 de maig 2013

L'Audiencia Nacional ordena la detenció de cinc llibertaris sabadellencs i registra diversos locals

El principal registre té lloc a l'Ateneu Llibertari de Sabadell  .  Altres registres es realitzen a Sabadell i un darrer a Avinyó  .  Als detinguts se'ls acusa de ser membres del grup "Bandera Negra" i d'enaltiment del "terrorisme".  Tot apunta a una farsa i a una gran operació criminalitzadora i de manipulació. El suposat delicte: una frase violenta en el facebook.
Davant l'Ateneu durant el registre policial.
Els Mossos d'Esquadra han practicat  aquest matí varis registres i cinc detencions  per ordre de la sala 1 de l'Audiència Nacional espanyola que dirigeix el jutge Santiago Pedraz. El principal d'aquests registres ha tingut lloc durant tot el matí en el local de l'Ateneu Llibertari de Sabadell (Vallès Occidental), propietat de la CNT en el Passatge Edgardo Ricetti de l'esmentada capital del Vallès. També sabem d' un altre local  escorcollat en el barri de Gràcia de la mateixa ciutat i on s'ha practicat la primera detenció i almenys d'un altre registre a la localitat d'Avinyó (Bages) aquest matí. Solidaris amb l'Ateneu i amb els detinguts,  dels quals no s'ha tingut notícies seves fins ben entrat el migdia, s'han anat  concentrat a la Plaça Marcet, durant gairebé tot el registre il·legal i fraudulent, doncs no disposaven de cap ordre de registre . L'Ateneu Llibertari i diverses entitats i grups del moviment popular sabadellenc han convocat a partir de les 18h. una concentració contra els escorcolls i en suport als detinguts davant l'Ajuntament de Sabadell. En qualsevol cas, l'Ateneu Llibertari ha volgut deixar clar que no té res a veure amb l'esmentat col·lectiu Bandera Negra i que els detinguts no són membres de l'Ateneu. Malgrat que sí condemnen enèrgicament les detencions.
Com molt bé s'ha remarcat des dels moviments populars de Sabadell, justament  el mateix dia que han estat posats en llibertat els 12 imputats per corrupció en el Consistori sabadellenc, l' Audiencia Nacional deté a 5 companys. Tota una paradoxa.
Degut al "secret" de sumari encara no es coneix del cert  el perquè de l'acció  repressiva contra aquests companys llibertaris acusats, segons els mitjans del sistema, d' "enaltiment del terrorisme". No en volem fer cap cas  dels mitjans d'intoxicació del sistema, que a més són experts en tergiversar i manipular el llenguatge. I sí en canvi recollim versions  dels ambients populars sabadellencs en que tot consistiria en uns comentaris penjats en un grup de facebook. Vet aquí les raons delirants de les detencions i registres abussius i sobredimensionats amb que jutges i bòfia pretenen ficar-nos la por a tot col·lectiu que realitza una tasca social de conscienciació i mobilització. I l'Ateneu Llibertari sabadellenc té un llarg i interessant treball acumulat en favor dels barris i els treballadors de la ciutat. D'aquí que sigui un objectiu.
Membres de l'Ateneu Llibertari de Sabadell informen que els Mossos d’Esquadra han entrat sense ordre judicial al locals de l’Ateneu.
El mateix Ateneu Llibertari de Sabadell, propietat la CNT-AIT de dita localitat, ha remarcat que és un espai obert a tot el poble treballador de Sabadell, on nombrosos col·lectius i gent de Sabadell i d’altres indrets realitzen  tasques lúdiques, culturals i socials des de fa anys. El mateix col·lectiu de l’assemblea de l’Ateneu Llibertari, gent del 15M local, Amazics o coordinadores locals, entre un llarg etcètera, han fet ús d’aquest espai. "Per tant, no entenem què cerquen aquests cossos en aquest espai obert a l’ús en una ciutat tant mancada d’espais lliures com resulta ser Sabadell, coneguda per els suposats affairs corruptes de l’ex-alcalde Manuel Bustos, botiguers reaccionaris (com els que han obert el Mercat Central en episodis de vagues generals), i certa pàtina “carcatòlica” en determinades zones" han remarcat membres associats de l'Ateneu .
L’inici del registre s’ha iniciat sense avisar a cap persona de la propietat de l’edifici, no existia ordre judicial i quan una primera persona s’ha aproximat al lloc del fets per demanar informació i documentació, aleshores han procedit a precintar els locals de l’Ateneu Llibertari de Sabadell. Ara per ara, per tant, i tenint en compte el llarg historial dels Mossos d’Esquadra, qualsevol cosa es pot esperar.