Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

4 de juny 2013

La Generalitat, vengativa, demana presó contra els manifestants davant el Parlament de fa dos anys

Parlament i Generalitat demanen 3 anys de presó per a cadascún

La fiscalía de l'Audiència Nacional ja en demanava cinc anys de presó

Els fets es remunten al bloqueig contra el Parlament de Catalunya el 15 de juny del 2011


Manifestants rodejant el Parlament, el juny del 2011
El Parlament de Catalunya demana tres anys de presó per a vint manifestants que van participar en el blocatge del 15 de juny de 2011. La Generalitat demana la mateixa pena de tres anys per quatre dels manifestants. Totes dues institucions actuen com a acusació particular. Les acusacions consideren que van cometre un delicte contra les institucions de l'estat impedint l'entrada de parlamentaris.
Els fets es remunten al matí del 15 de juny de 2011 durant la protesta convocada per l'entorn del 15M contra les retallades sota el lema 'Aturem el Parlament. No deixarem que aprovin les retallades'. Varis  diputats van ser increpats colpejats i pintats, i que van fer que el president de la Generalitat, Artur Mas, i a la del Parlament, Núria de Gispert, es veièssin obligats a entrar a l'hemicicle en helicòpter.

La fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ja havia demanat per la seva banda cinc anys de presó per aquests vint manifestants en considerar que van causar 'un temor a la seguretat' dels diputats que intentaven entrar a la cambra.
Als i les imputades els acusen d'agressió a l'autoritat i a les institucions,però ningú gosa dir ni una paraula sobre els milers de deshaucis, sobre la pobresa, l'atur o les polítiques que provoquen retallades socials i  que aproven aquestsmateixos  parlamentaris. Lleis i decisions polítiques que les hem d'acatar silenciosament sense ni tant sols poder-los dir a la cara el que patim i pensem d'ells. Són  els seus privilegis...Doncs no! L'acció de la fiscalia de l'AN i de la pròpia mesa del parlament sitúa com a objectiu  la repressió i criminalització dels moviments socials i les lluites populars.