Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

24 de jul. 2013

Els presos independentistes gallecs alerten de l' accelerada feixistització de l'Estat

EN EL SEU COMUNICAT COL·LECTIU DAVANT EL 25 DE JULIOL, DIA DE LA PÀTRIA GALLEGA

Concentració per la llibertat dels presos independentistes.
El Col·lectiu de presos independentistes gallecs en motiu del 25 de juliol, Dia de la Pàtria Gallega i Jornada de lluita i reivindicació, han emés un comunicat que Ceivar, l'organització antirepressiva de l'independentisme gallec, s'ha engarregat de difondre. Podeu veure el comunicat sencer aquí.

El Col·lectiu de Presos Independentistes Gallecs animen a la ciutadania  "a participar activament a la Jornada de lluita i reivindicació dels nostres drets nacionals" de demà 25 de juliol. Els presos demanen a la població que la Diada de demà sigui, un any més, "una expressió de dignitat i resistència contra les agressions del poder  espanyol".També en el comunicat col·lectiu,  afirmen que l'estat  està patint una accelerada feixistització  "elevant els nivells de repressió i criminalització de la lluita per la independència", como ho demostren els processos judicials oberts, tot preparant noves condemnes i més repressió. Els presos independentistes insisteixen en la necessitat de "superar aquesta realitat des del combat col·lectiu", tot "fugint d'actituds victimistes".
Finalment, el grup de presos independentistes gallecs fa una crida a participar de la Jornada del 25 de juliol reclamant "la sobirania nacional i el poder popular com la sortida necessària a l'opressió estructural que pateix Galícia".
 
El Col·lectiu de Presos Independentistes Gallecs està format per Hadriám Mosquera Pazos, Xurxo Rodríguez Olveira,  Carlos Calvo Varela, Antom Santos Peres, Roberto Rodríguez Fialhega i Eduardo Vigo Domínguez.