Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

10 d’oct. 2013

El règim turc torna a regar els carrers amb la sang dels comunistes

Quaranta detinguts en l'operació contra el grup revolucionari ( DHKP / C ) a Istambul


En homenatge al jove revolucionari Gedík assassinat
Aquesta  mateixa  setmana s'ha tingut notícia d'una amplia  operació policial a Istambul (Turquía), conretament als  populars barrisde Gülsuyu i Gazi contra el DHKP Partit/Front d'Alliberament  Popular Revolucionari. Unes 40 persones van ser  detingudes durant l'operació que es va realitzar en els dos districtes abans esmentats. Un  extraordinari com injustificat desplegament militar i policial es va fer present durant tota  l'operació amb uns 1.500 membres de les forces especials  i equips antiavalots amb la supervisió d'helicòpters.
Milicians al  funeral de Gedík. La policia feixista turca s'encarnissà amb el DHKP-C
Aquesta  mena de  detencions  massives  i "escombrada" de barris  sencers són una  pràctica ja habitual  de la policia  feixista turca. Aquest cop sembla ser que el detonant per a  aquesta operació fou l'assistència, dies abans, de diversos milicians armats amb rifles en el funeral del jove  Hasan Ferit Gedik, de tan sols 21 anys, mort assassinat d'un tret mentre protestava contra les bandes de narcotraficants al barri de Gülsuyu -a  la part asiàtica d'Istambul- el passat 30  de setembre. Gedik  pertanyia al DHKP-C. Els membres armats amb rifles, segons la policia turca, van ser identificats com a membres del DHKP / C.
 

 
Les detencions i l'ocupació militar dels barris de Gülsuyu  i Gazi varen provocar duríssims  enfrontaments 
Les protestes per l'assassinat provocaren  barriades  i  fogueres a  Istambul
entre nombrososgrups de manifestants i la policia que  es va negar a permetre que  els veïns commemoressin la mort de Gedik . Els manifestants respongueren a la presènia policial amb llançament de còctels Molotov, nombroses barricades que mantingueren durant hores a ratlla a les forces especials. De fet, el funeral d'en Gedik va ser retardat durant tres dies perquè la policia es va negar a permetre que la família del difunt pogués dur a terme una cerimònia commemorativa en l'escena del crim, pres per nombroos grups de manifestants en  una encesa lluita.
 
Fa molt de temps que hi ha nombroses protestes sobre la presència   de  la   droga en aquests barris populosos i treballadors d'Istambul  que ha fet molt de mal. Les organitzacions populars han assenyalat  la connivència necessària policial amb els narcotraficants per tal d'assolar la joventut més combativa  dels barris. La mateixa família de Gedik també va acusar a agents de la policia civil d'intentar destruir les proves de l'assassinat mentre el seu cos estava a l'hospital. L'assassinat de Gedik va ser l'últim en una sèrie d'incidents violents que han tingut lloc al barri arran del conflicte en curs entre traficants de drogues i organitzacions d'esquerra revolucionària , incloent al Partit Socialista dels Oprimits ( ESP ) o el mateix DHKP / C  del qual Gedik era membre .