Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

20 de nov. 2013

El comunista gallec Xaime Simon Quintela en llibertat

Xaime treient la seva foto en un  bar de Vallekas
Ahir, de la presó de màxima seguretat d'Herrera de la Mancha sortia el comunista gallec del PCE(r), Xaime Simón Quintela. Enrere deixa 29 anys d'empresonament. Va néixer a Vigo el 22 de juny de 1960. Dels seus 53 anys de vida bastants més de la meitat els ha portat a la presó.
Amb la disposició establerta per l'Audiència Nacional, en base a una Sentència de la Sala  Penal del Tribunal Suprem, de 2006.02.20, pel que fa a la refosa de condemnes, que a la pràctica suposa el compliment íntegre de la condemna per als processats pel vell Codi Penal,l'anomenada Doctrina Parot, l'estat feixista havia condemnat a Xaime de complir fins a trenta anys de presó, fins al 2015.

D'haver-li APLICAT EL CODI PENAL VIGENT QUAN VA SER DETINGUT, al gener de 1985, aquest gallec de Vigo hauria d'haver estat excarcerat al juliol de 2006!. Però no ha estat així. Ara, però, arran de la sentència del Tribunal d'Estrasburg l'Estat espanyol ha hagut d'alliberar-lo.