Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

14 de nov. 2013

L'Audiencia Nacional decideix alliberar a la presa antifeixista Olga Oliveira

La mesura afecta a dotze presos polítics bascos més i un pres comú, d'acord amb l'anul·lació  pel Tribunal Europeu de Drets Humans de l'anomenada "Doctrina Parot".La Sala Penal de l'Audiencia Nacional ha decidit aquesta mateixatarda alliberar a la presa antifeixista dels GRAPO, Olga Oliveira. Amb  aquesta mesura és la primera presa del col·lectiu de presos antifeixistes que surt beneficiada per l'anul·lació  de la Doctrina Parot. Olga, procedeix d'una família molt humil de Galícia, de 53 anys d'edat. Porta 23 anys presa, des d'octubre de 1990. Va complir integrament la condemna el  2010. Amb la Doctrina Parot, l'Estat pretenia segrestar-la fins el 2020. Diverses informacions senyalen que la Sala de l'Audiencia estaria estudiant d'alliberar en les properes hores també al pres antifeixista Laureano Ortega.
Altres presos antifeixistes afectats per la Doctrina Parot són: Xaime Simón Quintela “Moreno”, María Jesús Romero Vega,  Encarnación León Lara “Encarni” i el ja esmentat  Laureano Ortega Ortega “Gorka”.

Olga Oliveira és una dona treballadora i solidària amb els presos polítics des de ben jove, s'organitzà aviat en l'ACPG durant els anys 80. Pren consciència antifeixista i a la fi d'aquesta dècada s'incorpora a l'organització GRAPO. És detinguda el 26 d'octubre de 1990 a Madrid.  Té dos fills.

Olga ha desenvolupat nombroses vagues de fam per la brutal situació a les presons espanyoles, ha recorregut una desena de presons (ara es troba a la d'Albolote, Granada, a 2000 km. Per a les visites des de Vigo). Al novembre de 2006 a Galiza diversos col·lectius van formar una plataforma antirepressiva denunciant l'aplicació de la "Doctrina Parot" de cadena perpètua per Olga.

Entre els presos bascos que la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha acordat alliberar en el dia d'avui es troben Antxon López Ruiz, "Kubati", Inmaculada Noble, José Félix Zabarte, Gonzalo Rodríguez Cordero, Javier Lujambio Galdeano, Jesús Díaz de Heredia; Pedro Juan Odraizola; Juan Maria Gabirondo; Pedro María Rezabal; Miguel Turrientes; María Josefa Uzkudun i Antonio Alza Hernández. En total, per ara, són 24 els presos bascos d'ETA afectats  per la Doctrina  Parot els alliberats. 


Podeu seguir una petita crònica de la seva sortida i primera rebuda per part de solidaris al blog d'aministiapresos.