Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

19 de nov. 2013

Solidaritat amb els solidaris. Campanya de suport amb els bastoners de Gràcia

El passat 16 de novembre es realitzava al Euskal Etxea de Barcelona la presentació formal de la campanya de Solidaritat amb els solidaris  de suport als companys solidaris, membres de la Colla de Bastoners de Gràcia Cop a Cop, Gregori i Ferran que l'Audiència Nacional acusa d'enaltiment de terrorisme per dur dos fotografies de les preses polítiques Lola López i Marina Bernadó, durant l'acte polític de l'esquerra independentista de l'11 de setembre de 2012.
 El mateix 12 de setembre del 2012, el dia següent de l’històrica manifestació independentista hi havia mitjans que es centraven en un altre tema respecte a la Diada Nacional. I el tema en que es concentraven aquests mitjans era la crema de les banderes dels estats espanyol i francès, i la de l’Unió Europea.
De retruc la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola, hereva del franquista Tribunal d’Ordre Públic es fixava com a objectiu  la mostra de les dues fotos de les preses polítiques catalanes Lola i Marina per part dels dos membres de la colla bastonera, ja esmentats.
La fiscalia en aquest mateix moment demana als Mossos d’Esquadra de començar una investigació per poder imputar a aquestes dues persones solidaries. La base d’informació que aporten els Mossos a la fiscalia l’extreuen de diversos mitjans d'intoxicació.

A finals d’agost del present 2013, la fiscalia de l’Audiencia Nacional feia arribar als dos solidaris Gregori  i Ferran la petició de 2 anys de presó, 8 d'inhabilitació i 3000 euros de fiança pel presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme.
L’advocat dels bastoners solidaris va interposar el recurs de defensa que va ser rebutjat per l’Audiencia Nacional. Tot i tenir Sala assignada a l'AN, encara resten pendents de la data del judici
, que es preveu pel març o abril vinent.

L'acte de presentació oficial al Euskal Etxea de la Campanya solidària, va començar amb la intervenció d’en Gregori, un dels imputats, que portava el vestit típic de ballador de la colla bastonera de la qual es membre, exactament el mateix que duia a la Diada del 2012. Va explicar els fets pels quals està imputat i va declarar que solidaritzar-se amb persones i famílies que pateixen el càstig afegit de complir condemna a milers de quilòmetres de casa, així com demanar-ne el respecte pels drets humans més bàsics, com són els drets a l'expressió, opinió i a organitzar la solidaritat no haurien de ser cap delicte. L’advocat dels imputats, Andoni Hernández Murga, va afirmar que el judici podria ser imminent, i que els imputats es declararan innocents i es demanarà la seva plena absolució. A més d’això, va subratllar l’excepcionalitat jurídica de l’article 578 del Codi penal que preveu el delicte d’enaltiment del terrorisme i remarcà la seva funció repressiva, i per això la importància d’una lluita, no només jurídica, si no també política, “al carrer”, per la defensa de la llibertat d’expressió i del dret a participar en assumptes públics.
Per últim, la portaveu del col·lectiu de solidaritat, Sonsoles, va explicar que estan recollint el suport de diferents colles de cultura popular, personalitats i organitzacions de l’àmbit cultural i polític i dels veïns de la Vila de Gràcia i de Barcelona, on els imputats són força coneguts per la seva participació a la vida política i cultural local, i ha sentenciat que la solidaritat, es defensarà, “cop a cop”.

COMUNICAT DE LA CAMPANYA DE SOLIDARITAT AMB ELS BASTONERS SOLIDARIS

Durant la Diada del passat 2012, els dos membres de la colla bastonera “Cop a Cop” van estar participant en tots els actes convocats per l’Esquerra Independentista; van participar d’una mostra de ball de bastons junt amb les companyes de la colla bastonera de Sant Andreu, van portar l’estelada que encapçalava la manifestació, i, al finalitzar l’acte de l’Esquerra Independentista al Passeig del Born, mentre sonaven els himnes, els dos companys van pujar amb les fotos de les preses polítiques catalanes Marina Bernadó i Lola López.
Dos mesos més tard, al novembre de 2012, els dos companys van rebre una carta del fiscal de l’Audiència Nacional en la que demanava l’obertura del judici oral, sense cap mena d’acusació en particular, pels fets ocorreguts durant la Diada de l’11 de setembre de 2012.

Tots dos companys no varen ser identificats en el moment dels fets; tot i així la carta procedent de l’AN va arribar, quedant constància de que tota aquesta informació havia sigut aconseguida a partir de fitxers il·legals pertanyent a la policia.

Aquest senzill gest, el de portar dues fotos, va comportar que la Fiscalia de l’Audiència Nacional presentés acusació per delicte penal, equiparant la denúncia social i solidària de la dispersió, amb un delicte d’enaltiment de terrorisme. Acusació greu i embogida que els va obligar a participar d’unes declaracions el 23 de gener en la Ciutat de la Justícia, a petició del tribunal d’excepció que és l’Audiència Nacional, i restar a l’espera d’un judici on la Fiscalia demana pena de presó de dos anys, inhabilitació durant 8 anys i una fiança de 3000 euros per responsabilitat civil per cadascun.

Les fotos de les dues preses volien mostrar la cara concreta de la vulneració dels drets humans. Una vulneració que, pel simple fet de ser preses polítiques, les porta a complir condemna a centenars de quilòmetres de casa o a no rebre l’atenció sanitària bàsica.

I aquesta és la cara de la vulneració dels drets humans; el que per a un pres o presa comú seria el més normal, complir condemna en una presó a prop del seu lloc de reisdència, per a les preses polítiques no ho és.

Els dos companys bastoners es solidaritzaven amb unes persones i famílies que pateixen, molt sovint en silenci, aquest càstig afegit; el compliment de les penes a milers i milers de quilòmetres de casa seva.

Nosaltres, el rostre concret de la solidaritat, hem de ser solidàries amb els solidaris. Demanar el respecte dels drets humans no hauria de ser cap delicte, i per aquest motiu no ens aturarem. No deixarem que empresonen la solidaritat, perquè és aquesta la nostra millor arma.


Solidaritat amb els Solidaris!