Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de des. 2013

Laureano Ortega Ortega , " Gorka " , en llibertat des de la presó de Puerto III , després de 21 anys de presó

Va néixer a Santurtzi ( Biscaia ) el 7 de febrer de 1962. Veí de Portugalete . De família proletària i de professió cambrer , va ingressar en els GRAPO el 1980 .
El detenen al gener de 1981 i és condemnat a 3 anys . Surt de presó a l'octubre de 1984 . És de nou detingut al gener de 1985 i excarcerat per un error burocràtic al maig d'aquest mateix any , proclamant la seva recerca i captura immediata . Se li declara " enemic número 1" en la lluita antiterrorista fins a la seva detenció a Santander al desembre de 1992. És torturat brutalment .
Passa per desenes de presons i judicis , fins a ser traslladat a Puerto de Santa María I , on va estar nombrosos anys en règim FIES 1er . Grau . Al setembre de 2010 pateix un preinfart de cor . Ingressa a la UCI durant diversos dies .
A l'octubre de 2010 el porten a la presó de Puerto III . Ingressat en el mòdul d'Infermeria, haurà de portar un dur tractament durant 6 mesos . Des de llavors , no ha pogut veure la resta de presos polítics de la seva organització , vivint un autèntic i doble aïllament . Al setembre es va valorar el cas després de la garrotada d'Estrasburg per la Doctrina Parot, i després de refondre diverses condemnes que tenia mal establertes, per fi surt de presó el 17 de desembre de 2013, després de més de 25 anys de presó en tres etapes . Fins Euskal Herria encara hi ha 1.100 km.