Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

12 de gen. 2014

El Comitè per la Llibertat d'Arenas es presenta públicament


Granollers ha estat la ciutat barcelonina escollida pel bateig del Comitè per la Llibertat d'Arenas, constituït ahir 11 de gener. Convocats pel Socors Roig Internacional de Catalunya, l'acte de presentació de l'esmentat Comitè ha comptat amb una nodrida assistència d'un públic divers interessat per conèixer la realitat de la persona i situació de Manuel Pérez Martínez, el Camarada Arenas, secretari general del PCE (r). Unes 45 persones han omplert la sala d'actes del centre Anònims de la capital del Vallès Oriental. 

A l'espera  d'una crònica més detallada de l'esdeveniment en els propers dies, Reixa pot informar que l'acte ha cobert les seves expectatives, ja que no només s'ha comptat amb assistència de gent de Granollers i comarca, sinó de més enllà, començant a teixir nous contactes i a estendre per altres pobles i viles la presència de la campanya. El Comitè per la Llibertat d'Arenas, acabat de nèixer, es posarà a treballar en diverses iniciatives, ja sobre la taula, en els propers dies. El seu contacte es arenasllibertat@gmail.com i té un blog que s'anirà ampliant de mica en mica: arenasllibertat.wordpress.com.

A la presentació del Comitè es va donar a conèixer part de la  vesant més personal i humana d'aquest revolucionari, amb la lectura de poemes i l'exposició de vàries reproduccions de dibuixos seus. Es va parlar de l'home, de la seva vida de compromís social i militant. També de l''home teòric i dirigent comunista, relacionat i perfectament conegut dins el moviment comunista internacional. I es clar, s'entrà en detall sobre la seva situació carcerària d'ençà que va ser detingut per darrer cop, el ja llunyà novembre del 2000 a París, i la seva extradició a l'estat espanyol el 2006. Es varen comentar les seves condicions d'aïllament i de la seva precària salut i de com un règim d'excepció, com el monarco-feixista espanyol que patim els treballadors i pobles d'aquest Estat, permet a algú que el manté segrestat durant anys i cerca comdemnar-lo de per vida, sense cap prova que l'incrimini en accions armades, del tot impossibles; perdi la visió i es quedi cec sense haver rebut cap tractament mèdic. És ben clar que l'Estat té per estratègia, si un dia ha de sortir en vida Manuel, ho faci completament cec. Una tortura i venjança gratuïta, digna dels règims més retrògrads i repressors. Un càstig que més enllà de l'aspecte personal, té clares connotacions de persecució política. En concret, es va entrar de ple sobre la seva desatenciò sanitària durant 10 anys per les seves cataractes i la urgent necessitat de ser operat amb l'imminent risc de perdre la visió.

Com es va remarcar i insistir, el fet que des de Institucions Penitenciàries,  a finals del passat mes de desembre, se li hagi informat a Arenas que s'iniciarà en breu el tractament mèdic que li urgeix i que durant anys se li ha estat negant, i que en termini de sis mesos serà operat, no obsta per abandonar la campanya. Ans el contrari, això, en tot cas, sabem que ha estat possible per la pressió exercida des del moviment solidari i aquest, sens dubte, ha de continuar fins que l'operació sigui un fet. Cal fer un seguiment exhaustiu de la seva situació, continuar pressionant i difonent el seu cas. Es va remarcar molt en la necessitat de dirigir-se al conjunt del moviment popular, als col·lectius antirepressius,  als col·lectius de joves, grups de barris, assemblees de treballadors,... per fer arribar la seva solidaritat a Arenas. Però també és important fer que aquests col·lectius assumeixin d'una vegada la realitat, la lluita i reivindicacions dels presos polítics  i s'organitzin. I en concret, ara mateix, treballar especialment per l'alliberament dels presos polítics amb malalties cròniques incurables i sempre, sempre, mantenir l'exigència de l'amnistia com a objectiu polític darrer.
L'acte també va tenir moments per a les salutacions per a dos persones vinculades amb Granollers: la presa internacionalista Lola López, exmilitant del PCE(i), andalusa de naixement, però que fou veïna d'aquesta ciutat i que des del 2001 compleix condemna a França. I també s'efectuà una càlida salutació en la distància per a l'ex pres internacionalista, Benjamín Ramos -actualment resident a Alemanya- veí de Granollers que va aconseguir la seva excarceració a causa de la seva malaltia crònica el 2001. Benjamín Ramos, en "Benja",compartí mentre va viure a Granollers moltes hores amb nosaltres i va col·laborar amb el SRI. Igualment, els organitzadors de l'acte van mostrar el seu suport a la manifestació que en aquells moments es desenvolupava a Bilbo pel reagrupament i acostament a Euskadi dels presos polítics bascos i denunciaren la prohibició de la manifestació que inicialment havia convocat el col·lectiu Tantaz Tanta .
Igualment, durant la celebració de l'acte, es va rebre el missatge de suport, ànims i encoratjament de Susana, neboda d'Arenas, que va ser rebut amb un fort aplaudiment dels presents.

L'acte va  acabar amb la signatura de tots els assistents de targetes de denúncia a la direcció de la presó de Castelló II, que seràn enviades col·lectivament pel Comitè els propers dies. També es va efectuar la rifa de dos quadres pirogravats del Che Guevara, fets per Ventura, un expres antifeixista. L'acte finalitzà amb un sensacional refrigeri animat per músiques i cançons populars i de moviments revolucionaris dels anys 60 i 70 d'Amèrica Llatina i Europa.