Aquest bloc dóna suport als presos polítics antifeixistes i anticapitalistes. Per l'Amnistia Total Sense Condicions i contra el terrorisme d'estat.

17 de gen. 2014

Més sobre l'acte de constitució del Comitè per la Llibertat d’Arenas

Com us varem dir, us passem la crònica de l'acte de constitució i presentació del Comitè per la Llibertat d'Arenas del passat 11 de gener. El text es del propi Comitè, que l'ha penjat al seu blog. També us passem l'enllaç directe al text. Clica aqui 

 Constituït el Comitè per la Llibertat d’Arenas

El passat dissabte dia 11 es va celebrar a Granollers l’acte de constitució del Comitè per la Llibertat d’Arenas. La quarantena de persones assistents van poder escoltar un seguit de poemes del propi Manuel Pérez Martínez tant a l’inici com en la cloenda de l’acte i també la situació personal d’aquest pres polític. Activista polític i militant comunista des dels anys 70, va estar més de 17 anys en la clandestinitat ocupant el càrrec de Secretari General del PCE(r). Per aquesta militància com a comunista ha sigut perseguit i empresonat acumulant en condemnes fins a 21 anys de presó en dues tandes. La primera compren els anys 1977 al 1984 i la segona des de l’any 2000 fins a l’actualitat.
Fruit de les dures condicions d’aïllament i règim penitenciari que ha patit al llarg de tots aquests anys la seva salut se n’ha vist ressentida. Actualment està pendent de rebre revisió mèdica per tractar-se de cataractes, però també esta afectat dels ronyons i dels ossos( en concret dels genolls). La seva situació és crítica i a mesura que passa el temps en desatenció mèdica aquesta no fa més que agreujar-se.
L’objectiu doncs del Comitè per la Llibertat d’Arenas és fer pública la situació d’un pres polític malalt. Denunciar l’operació d’extermini encoberta que l’empresonament forçós a que es veu sotmès Manuel Pérez Martínez, no és només una aberració des del punt de vista jurídic (només cal repassar els arguments jurídics de les diferents condemnes) sinó immoral des del punt de vista del més elemental sentit de la ètica i el respecte per la vida humana.
Es va explicar com l’acció del Comitè vol ser retroactiva del Comitè cap a a les persones i col·lectius que composen l’espai de mobilització social i d’aquests cap a l’activitat del propi Comitè. Tot remarcant com la solidaritat és la primera senyera de tot Moviment de Resistència Política per la transformació social i política de l’actual sistema d’explotació que té en les presons un veritable instrument de reducció i sotmetiment de la dissidència.
En el mateix acte es va fer una exposició de diferents quadres pintats per Manuel Pérez Martínez i es va voler donar un sentit més proper a la seva figura, més enllà d’ideologies i militàncies polítiques. Es volia així mostrar com el seu patiment actual a la presó i el sentit de la seva lluita són fruits d’un compromís personal en els valors d’una societat més lliure, justa i igualitària.
L’acte es va amenitzar amb la rifa d’uns quadres pirograbats del Che Guevara fets per un pres polític,ara en llibertat, en ventura, i amb un pica-pica que va servir per enfortir els llaços solidaritat de tots els presents a l’acte.